Resan hem till Sacramento..

Ja resan hem till Sacramento gick bra. Vi gick upp tidigt, packade ihop oss, köpte kaffe på Starbucks (som vanligt) och körde iväg när klockan var 08.00. Eftersom vi planerat att stanna till vid Carmel och Monterey så skulle det dubbelt så lång tid än om vi enbart skulle köra direkt hem till Sac. Hände inte så mkt på vägen upp, vi satt båda två mest tysta. Efter att ha spenderat en hel vecka ihop 24/7 så var vi nog rätt trötta på varandra också efter ett tag... Hehe... Helt naturligt! Hur som helst stannade vi till och åt lunch vid ett diner på vägen innan Carmel. När vi kom upp dit så åkte vi en väg som kallas 17 mile drive som är en väg man kör precis vid kusten med fina vyer. Jättemysigt! Sen körde vi snabbt igenom Monterey som förövrigt verkar vara en otroligt mysig liten stad/by. Önskar verkligen att vi kunnat stanna där, men vi båda två var trötta och hade några timmar kvar hem så det var till att gasa på hemåt. Det var nog den längst tsräckan någonsin! Jisses, vi kom aldrig fram kändes det och mycket trafik gjorde inte saken bättre.

Vi var hos Mirela när klockan var strax efter 20.00 så vi packade snabbt ur hennes grejer och sen körde jag hem till mig. Var hemma runt 21.00 och vad trött jag var. Paul var ju iväg så grandma var där. Pratade med henne en stund, och så fort hon åkt såg jag till att ungarna kom i säng och sen vara det bara att städa ur bilen och upp med mina väskor.

Allt som allt hade jag en riktigt bra resa. Känns som ett perfekt avslut innan man åker hem.

Idag har jag då lämnat tillbaka hyrbilen och sen åkte jag och grandma och åt frukost. Vi satt där i 3 timmar och pratade. Kommer sakna henne jättemycket känner. Sen bar det av hemåt igen för att prata med Johanna, den nya au pairen på telefon. Slutade med 1½ timmas långt samtal. Verkar vara en helmysig tjej och tror det kommer bli toppen!

Nu är det en vecka med packning, rensning, städning och massa saker som måste avklaras. Men vi skjuter på det tills imorgon! Idag ska jag bara slappa!


Ett av ställena vi stannade till vid när vi körde 17 mile drive




Fina vyer =)


Ett träd ute på en klippa


Monterey

Hem ljuva hem

Ja då var jag hemma igen. Orkar inte skriva nåt nu men ville ändå bara tala om för er att jag kommit hem och sitter just nu i mitt rum. Barnen har lagt sig och imorrn är det upp igen för en jobbdag. Sen ska jag och grandma lämna tillbaka hyrbilen.

Vi hörs efter det!

Los Angeles och Beverly Hills

Jaha då var det dags att sammanfatta en lyckad dag i Los Angeles.

Började med att duscha och leta rätt på rena kläder i resväskan. Dock var det mesta numera skrynkligt så det vara bara ner till recepetionen och be om ett strykjärn och eftersom jag inte ätit frukost ännu var mitt humör sådär bra. Vi klädde på oss, åt frukost och begav oss till Starbucks för morgonkaffet också så även Mirela hamnar i fas.

Sikten ställdes sedan in på Hollywoodskylten. Hade kollat upp på internet närmsta utkiksplatsen så det var bara att ta sig dit och hej vad det var uppförsbackar och skarpa svängar hit och dit. Men det var lugnt och vi kom upp till slut och för en gånsg skull fick vi en bild där man tydligt kan se att det är Hollywood skylten i bakgrunden. Vi körde runt lite i området också samt på Mulholland Drive innan vi styrde vår pärla mot Redondo Beach. Det var lite trafik på vägen ut, inte jättemycket dock. Hade räknat med mycket mer trafik så vi var ute  där en timma senare. Vi gick på Redondo Pier och åt lunch på det diner där The OC spelades in. Stället var mycket mindre än man får känslan av på tv men så brukar det ju vara. Vi gick även runt lite på piren där och det var jättefint. Såg äve "The Bait Shop" från samma serie så nu har man varit där också =)

Sen körde vi tillbaka till hotellet och slappade en kort stund innan vi begav oss på promenad ner till Rodeo Drive. Vi bor inte så långt ifrån så tog oss inte mer än 5 min ner dit. Jättefint område och jag billar Beverly Hills starkt. Sen gick vi en sväng igenom några bostadsområden. Tillbaka till hotellet för kissepaus innan vi bestämde oss för att ta oss till The Grove. Ett stort köpcentrum i LA. Och jisses vad vi önskar att vi spenderat mer tid där. Jättefint litet område med många bra butiker. Vi åt på en jättemysig liten italiensk restaurang. Maten var riktigt god och servicen bra och snabb så hade gärna kommit tillbaka hit!

Vi gick i ett par butiker och när vi kom ut var klockan 20.00 och det var mörkt dags att bege sig hemåt igen för den nästan 1 timma långa promenaden. Skönt att gå även om våra vader nu är väldigt trötta på att gå så mkt som vi gjort den här veckan. Å andra sidan ska vi sitta i en bil hela dagen imorgon så det var nog inte fel.

Kort och gott: en lyckad dag i LA!

Imorgon börjar hemresan där vi ska stanna i Carmel och Monterey på vägen. Blir kanon! Nu säger Jonna godnatt och adjö!

PS. Jag har skrivit det här inlägget väääldigt fort så har inte helt koll på hur och vad jag skrivit så ursäkta stavfel, konstiga meningar osv. Det får ni ta idag. Är aptrött! Godnatt!


Hollywoodskylten


LA i bakgrunden. Syns inte så tydligt då det var ganska disigt på förmiddagen.


Kör bil i Beverly Hills


På väg till Redondo Beach




Lunch på The OC diner


Det var grymt fint vid Redondo Pier


Rodeo Drive


Rodeo Drive igen


The Grove

Joshua Tree Park, Palm Springs mot Beverly Hills

Som ni kan se längre ner så har jag lagt upp et inlägg om torsdagen när vi var på Safari Park och Sea World. Internet fungerade inte jättebra på vårat hostel så kunde int elägg upp det igår men nu finns det där så ni vet. Nu vidare till dagens inlägg.

Klockan ringde tidigt imorse; 06.45. Inte vad man vill när man har semester men så kan det vara. Upp kl 07.00, in i duschen och packa ihop våra grejer. Snabbt ner och äta frukost innan det var dags att checka ut. Inte så många uppe på hostelet vid den tiden. Det var vi och ett par danskar. Vi körde snabbt till Starbucks och vi köpte två megastora kaffe. Grymt gott! Kommer sakna Starbucks! Sen bar det av till Joshua Tree Park. Det tog oss ca 3 timmar att köra dit och vi var mitt ute i ingenstans. När vi stannade på en mack för att gå på toa var det ett par som ville ha skjuts. Nej, vi ska åt andra hållet sa vi, hoppade in i bilen och for iväg. Ja det finns mycket skumt folk på vissa ställen. Vid en Shell mack var kassören inglasad och du fick prata med honom genom en högtalare som du kan göra på banken ibland. Hur bra känns det då liksom? Men det var lugnt, vi uträttade våra behov snabbt och gav oss iväg. Det var inte jättemycket att se på Joshua Tree Park. Bara ödemark med några Joshua träd. Dock var det rätt häftigt och se bergblocken av stenar. Vi stannade inte så länge utan begav oss vidare mot Palm Springs. Även om vi inte såg så mkt  i just Palm Springs så var det lätt att förstå att det var ett rikemansområde. Fint var det iaf.

Vi åt, tankade och sen styrde vi vår lilla pärla mot Los Angeles och Beverly Hills. Tog sådär 2-3 timmar och trots att klockan var 16.00 när vi kom in i LA så var trafiken inte alls speciellt stor. Å andra sidan skulle vi in i LA. Det var lååååång kö ut från LA så det var välplanerat tycker jag =) Vi hittade hotellet ganska lätt, checkade in och parkerade bilen i garaget. Sen var det upptäcksfärd som gällde. Det blev en promenad på sådär 2 timmar vilket iofs var ganska skönt med tanke på att vi suttit i bilen större delen av dagen. Vi tog några bilder med en Beverly Hills skylt och såg en man bli arresterad av en polis. På vägen tillbaka till hotellet hittade vi en mindre "halsväska" med lite papper och grejer som någon uppenbarligen hade tappat. Vi hittade ett nummer som vi försökte ringa men kom enbart till någon läkares mottagning. Eftersom vi även hittade ett bankvalvsnummer i den kände vi inte att låta den ligga så det bar mot polisstationen för att lämna in den. Tur för oss att Beverly Hills Police Department ligger nästan precis jämte hotellet så det var inte alls långt att gå.

Vi avslutade dagen med att gå in till en supermarket och köpa lite kvällsmat och eftersom min mage leker med mig så fick jag, Jonna Hagberg, köpa yoghurt. Och nej, det är fortfarande inte gott! Vaniljsmak går an, men det är inte utan miner jag sväljer skiten.

Nu ska vi nog ta och planera morgondagen och sen blir det sängen. Vi delar numera säng. På hostelet i San Diego hade vi våningssäng där undre delen var lite bredare. Dom frågade om vi använt den övre delen av våningsängen. Tydligen uppfattas vi som ett par. Haha!

Gonatt! Nu ska jag och min sambo sova ;)


På väg mot Joshua Tree Park


Händer ingenting på vägen


Great!


Joshua Trees


Palm Springs


Beverly Hills!




Beverly Hills Police Department




Vårt hotell i 2 nätter!

Safari Park och Sea World

Inatt sov jag gott måste jag säga. Även om jag vaknade några gånger så sov jag riktigt bra totalt sett. Klockan ringde igen vid 08.30 men vi snoozade ett tag och klev upp vid 9.00. In i duschen, frukost ute på bakgården, kaffe på starbucks, tankning och sen bar det av till Safari Park. Det låg en bit ut så vi körde och körde. När vi klev ur bilen var det som att kliva in i en bastu. Riktigt varmt och kvavt var det. Vi tog oss runt och såg stora elefanter, lejon, några jättesöta surikater och ja massor med djur. Området var riktigt stort och det känns bra att djuren har så stort område att röra sig på. Vi gick runt på safari park i ca 3 timmar. Mycket mer hade vi nog inte orkat med i den värmen.

Det bar av mot som jag sett fram emot mest under dagen; Sea World! Det var inga som helst problem att hitta dit, gps är bra att ha! Vi tog oss in och tog en snabb fika för att sedan gå och sätta oss för att titta på späckhuggarshowen Believe. Något jag verkligen ville se och den var bra. Stora är dom vill jag lova! Och skvätta vatten kan dom också. Som tur är fick vi inte något vatten på oss. Förut brukade deras tränare simma med soäckhuggarna i showen också men efter olyckan i somras där en av de kvinnliga tränarna dog gör dom inte det längre. Iaf inte just nu. Lite synd för det hade vart fräckt och se.

Sen gick vi vidare och såg massa olika typer av vattendjur. Hajarna var rät fräcka och se. Vi passade på att äta innan delfinshowen. Den showen var inte enbart delfiner utan även akrobater och simhoppare vilket var rätt kul att se. Dock var det ungefär hälften av showen som bestod av akrobaterna och helst ville man ju se delfinerna liksom men det var en grym show ändå.

Båda showerna var ganska korta på ca 20-30 min men det gjorde egentligen ingenting. Fanns ju annat att göra i parken. Vi tittade på pingviner och även på isbjörnar.

Allt som allt: en mycket lyckad dag! Våra bilder från snorklingen har kommit också men vi måste köpa dom så ni får vänta med att få se dom bilderna.


Fanns ganska många elefanter


En lejonhona. Hon var stooor.


Hanen låg och sov på en bil




En jättesöt surikat


I väntan på späckhuggarshowen


Späckhuggarshowen "Believe"


Delfinshowen


En söt säl


En isbjörn som låg och sov


En åkattraktion där du blir genomblöt! Vi valde att inte åka...


Vi såg en späckhuggarbil utanför SeaWorld

Snorkling och San Diego Zoo

När vi gick och la oss igår var det rätt varmt i rummet och vi var nog båda två uppe i varv för vi fick koppla av med musik i öronen innan det var dags att stänga ögonlocken. Hur som helst sov jag väl inte toppenbra.. Vaknade rätt många ggr under natten men kände mig ändå rätt utvilad när klockan ringde 08:30. Å andra sidan hade jag legat i sängen i 10 timmar så det räckte nog =)

Vi gick iaf till marketen och köpte lite skinka, ost och smör. Gick tillbaka till hostelet, åt frukost och märkte upp vår mat som vi sen la i kylen.. Man har ju gemensamt kök på ett hostel vilket kan vara mysigt när man vill träffa människor. Jag och Mirela har väl valt att hålla oss för oss själva för det mesta när vi är här..

Det var inga större problem att hitta till snorklingen. Däremot var det rätt fullt med parkering så det fick bli ett TRÅNGT parkeringshus istället.. Funkade bra det med. Vi hittade våra guider snabbt. Tre jättetrevliga tjejer som hjälpte till. Vi var runt 10-12 st i våran grupp. På med våtdräkten och sen var det fotografering.. Tyvärr har vi inga bilder än från snorklingen, de skulle maila oss nån länk senare så vi hoppas det kommer snart.. Hur som helst var det riktigt kul att snorkla. Man såg inte jättemycket då det var rätt grumligt eftersom det blåste en hel del, men dök man ner en bit var det lättare och se.. Var en hel del sälar och sjölejon där vi snorklade.. En säl simmade ca 10 m ifrån oss. Det var häftigt! Tiden gick snabbt i vattnet så vi gick upp upp, åt lite snacks och sen gick vi runt lite vid La Jolla kusten. Satte oss på klipporna och slappade en stund. Precis hur gött som helst. Hade lätt kunna sitta där en hel dag med en bok och slappat.

Iaf, när klockan var 14.30 så tog vi oss tillbaka till hotellet för en snabb dusch och sen lunch. Direkt efteråt körde vi till San Diego Zoo och där fanns det massor att titta på. Vi började dock i reptilhuset där jag inte riktigt kände mig hemma tack vare min ormfobi så Mirela fick guida mig runt där. "Nu kan du titta! Nej, inte nu!" Ja jag såg inte så mkt utan väntade utanför större delen av den tiden. De hade gigantiska sköldpaddor bland annat. Vi såg jättesöta pandor, stora elefanter och giraffer. Fräcka flodhästar, isbjörnar, apor och orangutanger. Ja allt möjligt. Det tog oss 3 timmar att gå runt och då gick vi med ganska bra fart och fick nog inte sett allt ändå. Ska man verkligen se allt ordentligt kan man lätt spendera 5-6 timmar här.

Efter zoot körde vi hem till hotellet och slappar nu med datorerna i knät och godis i mun.

Imorgon blir det Safari Park och Sea World! Det ser vi fram emot! Over and out!


Efter snorklingen i La Jolla


Vi gick utmed kusten en bit


I bakgrunden ser ni sälar som ligger och vilar sig på klipporna


Vi promenerade runt i La Jolla på vägen tillbaka till bilen


Ja bilden säger sitt


Fräckaste flodhästen =)


En utter slappar i vattnet


En lama

In San Diego

Just nu sitter vi i ett jättevarmt rum i San Diego.. Vi är båda två rätt trötta efter en lång dag i bilen.

Vi hämtade ju bilen igår och det gick smärtfritt.. Vi betalade det pris som jag ringde om så efter ånga bud på olika pris blev det ett riktigt bra så vi kände oss nöjda. Trevlig bil var det också! =)

Klockan ringde 05.55 imorse.. Vi hade bestämt oss för att åka kl 07.00 så duschen kallade klockan 06.00.. Med trötta ögon och hungrig mage drog jag mig in duschen. Efter det blev det snabbt upp och göra frukost medan Mirela duschade.. Ni som känner mig vet ju att jag måste ha frukost innan jag fungerar ordentligt! Iaf, vår plan att åka kl 07.00 sprack och det bar av 07.25 istälet.. Men å andra sidan hade vi sagt att senas åka från huset kl 07.30 så vi fixade det ändå.. Vägen ner gick ändå ganska smärtfritt! Vi hade laddat ner en massa gamla 90-tals hits och hade nostalgi fest ner.. Hög musik, mycket sång (inte sagt att vi sjöng vackert) gjorde bilresan väldigt rolig till och med! Vad sjöng vi bilen? Backstreet Boys, N'Sync, Britney Spears, Carola, Disney låtar.. Ja ni fattar vinken! Och det pinsammaste av allt är att vi båda två kunde låtarna, både vers och refräng.. OCH dessutom vet hur musikvideon såg ut till låtarna.. haha! Vi garvade bra på vägen ner kan vi säga!

Vi bytte förare lite då och då på vägen ner så vi körde runt 2-3 timmar i sträck innan vi bytte.. Eftersom Mirela inte vill köra i Los Angeles så blir det mitt ansvar så vi såg till att byta så det blev rätt..

Annars hände det inte jättemycket på vägen ner.. Ren motorväg ner och inga större problem. Vi körde förbi en ganska stor skogsbrand där vi såg helikoptrar komma flygande med vatten och bra många brandbilar.. Röken var brun.. Dock verkade det som det var i slutet på branden.. Mycket var svart och vi såg inte så jättemycket eld..

När vi kom till LA hade vi väntat oss världens bilkö men det gick bra.. Va inte så mycket trafik och det var enbart på ett fåtal ställen i LA och när vi närmade oss San Diego som det kom lite då och då.. Vi hittade ganska lätt till vårat Hostel och verkar vara ett helt ok ställe. Ikväll tänker vi nog gå och lägga oss hyfsat tidigt så vi får en god natts sömn inna morgondagens snorkling. Som jag ser fram emot den!


Vår lilla pärla för veckan


Mirela sjunger i bilen


Motorvägen på väg ner.. Så här såg det ut större delen av vägen.. Notera rökmolnet från branden..


En del av branden och det brända gräset


Det rök rejält


Jodå jag sjöng också!!


Vi kör igenom Los Angeles


Vi är i San Diego


När vi kom fram tog vi en promenad på 30 min för stt sträcka på benen och få lite luft. Då gick vi förbi denna som stod utanför ett hus.

Grattis mamma!!!

Ett stort grattis till min kära mor som idag fyller 60 år! Tänker på dig mamma och älskar dig!

Annars är jag nu helt redo för roadtrippen!! Ska om ungefär en timma åka och hämta Mirela för att sedan åka och hämta vår hyrbil. Ska bli mycket intressant och se vilket pris dom ger oss idag.. Sen ska vi handla lite och så innan vi ikväll åker upp till Mirela, sover där och tidigt imorrn bitti bär det av till San Diego..

Vet inte hur mycket jag kan uppdatera där, eller om jag kan göra det alls så ni får ha tålamod tills dess i så fall.

I helgen var det lugnt.. Min LCC kom hit i fredags och skulle ha nåt möte med Paul inför nästa år. Det var snabbt över. Sen i lördags åkte jag, Mirela och Lena och bowlade. Discobowling var det! Grymt kul! Lena vann första omgången och jag vann andra så jag är nöjd =)

Annars har det varit tvättnig och städning som stått på schemat i helgen. Men nu ska jag plocka lite innan vi ska hämta hyrbilen.

För övrigt: Bara lite drygt 2 veckor kvar tills jag kommer hem till Sverige! =) wohooo!

En bit is??

Resten av veckan har varit bra.. Riktigt bra till och med! Har väl inte hänt så mkt egentligen. Barnen har gått till skolan, jag har hämtat dom, läxläsning, umgås, fotbollsträning. Ja det där vanliga. Även om fotbollen i mitt tycke borde bytas ut till en handboll för som en herr David skrev i sin blogg, handbollsspelare tycker fotboll är till för mesar. Punkt.

Idag var dessutom min LCC på besök här i huset. Hon skulle bara kolla med familjen att det såg bra ut och de har koll på allt innan Johanna kommer (den nya au pairen).. Mest formellt pappersarbete som skulle göras. Helgen blir lugn som vanligt.. Vi ska kolla upp det sista inför roadtrippen och sen bowla eller nåt. Har ju hållit oss till gratisaktiviteter nu innan resan, men en bowlingomgång ska vi nog kunna lägga pengar på! =)

Förresten. Visste ni att om man inte duschar en gång om dagen så känns det som om man har en bit is på huvudet som gör ont?? Visste ni inte det?? Inte jag heller! Men det upplyste JT mig om alldeles nyss. Bara så att ni vet.

Och en annan grej när jag ändå är igång. Imorgon är det kalas för min kära mor som fyller 60 år. Mamma; jag vill bara att du ska veta att jag önskar verkligen jag kunde vara där och fira med alla andra! STORT grattis i förskott och jag hoppas kalaset blir kanon! Älskar dig!

Dålig start på veckan..

Ja det var väl kanske inte världens bästa start. Skulle som sagt spela tennis med Alex på morgonen och när jag kom dit hade hon totalt glömt av det.. Men ett snabbt ombyte och iväg i hennes bil så blev det ändå 1½ tennis.. Kändes lite konstigt att säga hejdå till henne efteråt.. Känns som om vi ska ses nästa vecka igen liksom.. Så långt en ganska bra start på dagen.. Åkte hem och åt en bit mat och läste lite innan jag hämtade lillkillen på skolan..

Och även om jag nudå tycker det är störtskönt att ha dagarna tillbaka igen och kunna få 6 tim för mig själv i ett tomt hus så börjar också andra diskussioner med barnen; läxor! Jordan är generellt bra med sina läxor, har koll och gör det hon ska men ibland "glömmer" hon av nåt (hur mkt det minnet sviker med vilje kan ju diskuteras kanske) så man får påminna henne.. Men där är det inga tjafs ändå.. Lillkillen tycker ju då som dom flesta ungar att det är döööötråkigt att göra läxorna.. Ännu tråkigare med matte som är ett ämne han har svårt för.. När han var klar och jag kollade av hans läxor så började vi rätta till vissa saker som han sett fel och sådär, so far so good.. Men så kommer vi till ett problem som han totalt missförstått och jag försöker som vanligt förklara för honom på ett så fint och enkelt sätt som jag kan hur han kan lösa problemet.. Hans lösning? Matte är annorlunda i Amerika! Och här kommer hans attityd in och tillslut får han ett ryck, himlar med ögonen och är allmänt tyken.. Det kanske inte låter så illa nu när jag ser det i skrift men faktum var att det var droppen för mig.. Han har betett sig så förut när det gäller läxor och chansar mest på sina svar och tycker fröken kan rätta... Här har jag ju satt hårt mot hårt.. Inte poppis hos en 11-åring alla gånger! Totalt vägrar han lyssna på mig och springer in på toaletten.. Jag fick nog kan jag säga..!! Det är första gången på hela året som nåt av barnen har fått mig att gråta på mitt rum.. Mitt tålamod är slut.. Att det dessutom snart är dags för mig att åa hem kan säkert ha en roll också, man är ju sådär supertrött på sitt jobb precis innan "semestern"..

Fick iaf ringt Mirela och spy galla där ett tag.. Hon är bra den där Mirela! Kan man behöva ibland! Eftersom Paul inte skulle vara hemma den kvällen kunde jag inte ut och andas på kvällen och komma bort en stund.. Ringde Paul senare på kvällen och förklarade vad som hade hänt.. Han tog det bra.. En månad utan tv-spel, nintendo, data-spel, gameboy, you name it blev lillkillens konsekvens. Kan vara bra för honom ändå för i min mening sitter han vid sina spel alldeles för mkt.. Fick även pratat med pappa och Lisbeth en sväng på tisdagen och spy galla där med, är gött ibland! =)

Hur som helst.. jag har nu lugnat ner mig igen efter en fika igår med Mirela.. Nämnde jag förresten att hon är bra den där Mirela? ;-)

Idag har varit en bra dag.. Haft kul med barnen, och snackat en del.. Och nu är det 6 dagar kvar till roadtrippen!! I can't wait!! Kommer bli ett grymt avslut på året här! =)

Dålig start på veckan så nu kan det bara gå uppåt, eller hur??

Helgen

I lördags träffade jag Anna en sväng i Old Sacramento.. Var ett bra tag sen sist vi sågs! Hon berättade om hur dom nu hittat lägenhet och håller på att köpa grejer för det. Själv började det klia i mina fingertoppar med.. Längtar så tills jag kommer hem och hittat en lägenhet och kan få ordning på mina grejer igen och gå och pilla liksom.. Det är lycka!

För övrigt har en av mina bästa vänner startat en ny blogg tillsammans med sin sambo och den tror jag kommer bli en riktig hit. Nåt man bara måste läsa: http://wmham.blogspot.com/.

Igår jobbade jag då Paul åkt iväg med jobbet och kommer hem först imorgon. Jordan var på ett mall med en vän hela dagen så det var jag och JT hemma.. Vi tog det mest lugnt, det är ju ändå söndag. Vilodag! Perfekt! Men vi åkte iväg till Target och sen köpte vi glass. Mys!

Nu ska jag snart iväg och spela tennis med Alex. Sista gången innan hon drar till Chico och jag till Sverige. Egentligen känner jag mig alldeles för trött för det.. Vaknade vid 4.30 av ett billarm som satte igång utanför och inte ville det sluta heller.. Sen gick Jordan upp svintidigt av nån anledning så nu känns det som om ögonlocken bara hänger.. Men lite tennis så ska det nog bli bättre =)

1 vecka till roadtrip!! =) wohooo!

rubrikslös..

Igår hände det inet så mkt.. Jobbade hela kvällen då Paul var tvungen att åka iväg med jobbet till Bakersfield så han kom hem sent.. Fick iaf pratat med Hertz och jag tror att vi uträtt alla frågor kring priset på bilen vi ska hyra inför vår roadtrip. Har ju fått olika info när det gäller pris 3 ggr och det har varierat ganska mycket.. runt sådär 150 dollar i skillnad vilket är en hel del, men nu ska det vara klart.. och visa sig billigt också om det går som planerat =) hehe

annars var det lugnt med barnen igår.. panda express, popcorn och tv är lätt fredagsunderhållning.. och mysigt också!

nu ska jag hoppa in i duschen och sen bär det av till old town för en date med Anna vilket ska bli jättekul! Har inte setts sen jag åkte till Sverige i maj.. Kanske är sista gången jag kan träffa henne innan jag åker hem igen...

Och för övrigt ni hemma som ska på Roxette.. Här borta är man INTE ALLS avundsjuk eller så ;-)

Dagar kvar..

.. och som ni säkert sett har jag lagt till en nedräknare till höger =) Lätt att hålla koll på när jag kommer hem då =) bara 25 dagar kvar!

Tennis

Idag släppte jag barnen på skolan och åt sedan frukost numme rtvå.. Hade ju bestämt mig för att gå till gymet men så kom jag ju på att jag skulle spela tennis med Alex på morgonen och i 28 graders värme ger det en hel del på 2 timmar.. Mycket roligt och skönt att träffa henne igen.. Vi ska spela ihop för sista gången på måndag igen. Kommer kännas skitskumt!

Annars har det sett ut ganska så likt.. Hämtat barn och sen sett till att de gör sina läxor, umgås och sen iväg till deras fotbollsträning..

Skillnaden är att Jordan har valt att börja gå till och från skolan eftersom att hennes granne nu går på samma skola så henne behöver jag varken lämna eller hämta.. Och JT vill nu visa att han är en stor kille. Jag har ju berättat tidigare att jag numera inte får gå in på skolområdet.. Jag måste vänta en gata bort så det SER UT som om han går hem själv.. Alla dagar utom tisdagar grå jag fram och tillbaka för att hämta honom. tar 6-7 minuter, tänker inte ta bilen den korta vägen.. Så idag gick han på andra sidan gatan så långt som möjligt och när vi väl var tvungna att gå på samma sida så gick han sådär 7-8 meter framför mig.. Haha, så sött!

Imorgon ska jag jobba sent.. Paul har ganska mycket på jobbet just nu, men det gör inget. Måste ju spara pengar inför roadtrippen ändå så det passar bra att sitta hemma.. Sen är han iväg på nån businessresa söndag-tisdag så blir lite extrapengar där också och det är ju alltid välkommet. Framförallt nu! =)

Men nu ska jag sova! Börjar ju bli trött när man helt plötsligt ska gå upp kl 7 igen istället för 9.30...

skönt att ha dagarna tillbaka...

Nu när jag är ikapp med bloggen är det väl också bra om jag ser till att hålla igång det iaf en vecka innan det blir break igen? Kanske ska sikta på 2 veckor till och med.. Då kanske det håller i 2 dagar iaf ;-) hehe

Nu har jag ju då haft två dagar när barnen varit i skolan och det har helt ärligt varit jätteskönt att ha tillbaka dagarna igen.. Man vänjer sig liksom vid det och helt plötsligt får man egen tid i huset igen! Grymt!

Men det är ju inte så lång tid kvar nu... Det är bara 2 dagar kvar på den här jobbveckan, eller, ska förvisso jobba söndag vilket inte är vanligt, men ändå... Sen är det nästa vecka då barnen är i skolan.. Sen är det helg och på tisdagen åker jag och Mirela på våran roadtrip en vecka.. Vi kommer hem på söndagen och sen är det 8 dagar innan jag hem till Sverige.. På heltid... Helt sinnes!!!

Och igår fick jag ett mail från den nya au pairen som ska vara här efter mig, Johanna.. Tyvärr hinner vi inte träffas innan jag åker vilket är lite surt men så kan det va..

Nu ska jag slappa innan det är läggdags.. Imorrn tänkte jag ta tag i mitt träningsliv igen för det har legat på is heeeela sommaren.. Det mår inte mina knän så bra av kan jag meddela! Ett HETT tips: slit aldrig av korsbanden i knäna. Och om ni gör det; försök bara att slita av det i ett knä, inte i båda.. okej? bra!

Biljett hem bokad!!

Så nu är jag ikapp igen =) Så nu har ni en hel del inlägg att läsa och många bilder!

Har fått min biljett hem bokad också.. Landar på Landvetter onsdagen den 8 september kl 14.15.. Ska bli skönt att komma hem igen och komma tillbaka till verkligheten igen.. Längtar som bara den!! =) Men nu ska jag ut i solen och njuta av timmarna jag har kvar innan det är dags att hämta barnen från skolan igen..

Vi hörs!

Senaste veckan

efter state fair har det gått fort... ungarna hade bara en vecka tills de började skolan igen.. så vi åkte till mirela en dag... sen hade jordan två dagar i skolan med lite förberedelsegrejer.. hon är så kallad Web-leader.. Vilket innebär att hon ska hjälpa de nya 6-klassarna att komma igång på skolan... typ som en fadder... så hon var på utbildning för detta i två dagar.. plus att deras fotbollsträningar drog igång samma vecka så nu är det taxi chaufför som gäller.. JT på måndagar och onsdagar.. Jordan på tisdagar och torsdagar..

helgerna har jag spenderat med Mirela.. Vi går på budget just nu.. Vi håller nämligen på att planerar en egen roadtrip sista veckan i augusti.. Vi tänker hyra bil och kör ner till San Diego.. spendera två dagar där och sen vidare upp till Palm springs en dag och sen LA en dag innan det bär av hemåt.. Ska bli riktigt kul men därför får vi också göra saker som kostar gratis just nu.. Kommer bli tajt men det är det värt! Känns som ett bra sätt att avsluta sitt år på..

Så under tiden har vi varit inne i State Capitol och kikat.. Arnold Schwarzeneggers arbetsplats! I lördags bilade vi upp till Lake Tahoe och kikade runt där lite.. Jättevackert är det!! Sen stannade vi till vid Mirelas stuga så jag fick se hur det ser ut där.. Har inte varit där än.. Verkar jättemysigt.. Mitt ute i skogen.. Jag gillart!

Efter det plockade vi upp Therese downtown och åkte hem till Mirela.. Badade i poolen, grillade och umgicks... Therese åker hem idag så det var sista dagen vi kunde se henne innan hon åkte hem..!

Och igår slappade jag bara med barnen.. Idag började skolan igen vilket är jätteskönt! Nu har jag dagarn tillbaka igen =) Wiiee.. Skönt när man haft barnen hela dagarna och sen när man är ledig är de där ändå.. så ska njuta av de återstående timmarna...


Utanför Schwarzeneggers kontor =)


och igen...


State Capitol






Lake Tahoe!!


Fin strand


Emerald Bay.. JÄTTEVACKERT!!!


Mysigt vid en brygga




Roadtrip och State Fair

sen vet jag faktiskt inte vart tiden tog vägen.. har varit med barnen hos mirela en hel del så dom får leka av sig i poolen vilket är bra.. vi har gått på bio och tagit det lugnt.. nånstans ska dom ju vara så utvilade så dom nästan är uttråkade innan man bärjar skolan..

för ett par veckor sedan åkte vi på roadtrip med grandma.. vi bestämde oss för att åka till redwoods och till Fort Bragg.. Eftersom vi skulle till ett ställe där filmen Overboard spelades in var det bara till att hyra den och sen den igen.. var ju ett tag sen sist.. det är den med Goldie Hawn när hon tappar minnet... skön film för övrigt!

tog ca 4-5 timmar upp dit.. och fina vyer var det på vägen också!! vi stannade till vid en lake som jag inte kommer ihåg namnet på nu,, och åt glass... jättemysigt! =) sen åkte vi till olika ställen där de har redwoods träd och körde bland annat igenom ett.. japp, så störa är dom! helt otroligt!! Går knappt att förklara faktiskt.. måste ses! på vägen åkte vi också förbi ett hus som helt ställer till det för dig! dom har byggt det så det lutar vilket helt lurar din hjärna.. jag var helt yr därinne! sen åkte vi till hotellet där vi skulle sova.. barnen hoppade i poolen en kort stund och jisses vad kall den var!! helt sanslös kall.. jag hackade tänder så jag satte mig i jacuzzin jämte istället.. mycket skönare =) vi gick och lade oss rätt tidigt.. vi var rätt trötta!

på morgonen bar det av till fort bragg och där var det krokiga vägar vill jag lova! och grandma kör rätt fort!! en annan hade krypit i de svängarna... vi åt på restaurangen där overboard spelades in och hängde vi vattnet en stund.. fick en härlig pratsund med grandma medan barnen lekte på stranden.. jättemysigt.. efter sightseeing inne i Fort Bragg bar det av hemåt igen...

och vi hann bara var hemma en dag.. på lördagen var det dags för California State Fair med grandma.. vi kom dit 13-tiden och gick runt och kikade.. Jordan hade en jävla attityd ska jag be och få tala om... Nästan så jag ville ge en slap.. Otacksam, ohövligt och allmänt en attityd som var helt sanslöst.. Efter en smärre utskällning bättrade hon sig och blev glad.. Bland annat såg vi en dinosaurie utsällning som JT älskade =) Ögonen var så stora på grabben, det gillar vi =) hehe.. sen såg vi motorcross freestyle uppvisning.. häftigt!! eftersom det var riktigt varmt fick vi ibland sätta oss i skuggan och svalka oss.. går inte gå i solen hela dagen på det sättet.. sen blev det lite åkattraktioner.. först hänggungor, kul! =) JT var lite tveksam först men hängde på.. han är ju orolig att saker ska gå sönder och att man åker ner, men efteråt tyckte han det var skitkul! grandma och Jordan åkte nog snurrsak.. de flesta åkattraktioner på State Fair var spinn eller snurrsaker och det fixar inte min mage.. så fick tyvärr säga nej till det där...Jt ville då spela lite grejer.. kasta basketbollar i korgar.. pricka i vatten i nåt hål och lite sånt.. han ville även köpa ytterligare guldfisk och blev INTE glad när jag sa nej.. det har ju nyligen haft fisakr som dött om vartannat och inte städade dom akvariet, det fick ju paul göra och det var han trött på... det tog ett tag för honom att bli glad igen så jag och jordan åkte pariserhjulet under tiden.. sen pasade vi på att äta och sen bar det av till den stora delen av dagen.. Demolition Derby! Bilen som kraschar i varandra! Och det kanske inte låter så himla roligt och mina vänner vet att jag inte direkt är någon bilperson och tycker det är rätt o intressant... Jag älskar att köra bil.. det är typ allt.. Men det var faktiskt riktigt kul! Älskade det! Ordentliga krascher.. högljutt och det stank ordentligt.. dessutom fick man jord på sen när bilarna svängde kraftigt.. grymt!!


Vi stannade till och åt glass på vägen till Redwoods


Ett stort Redwood träd


Jordan när vi åt vår picknick-lunch


JT vid lunchen =)


Ja dom är stora dom där träden


The Grandfather Tree


Giant Tree


Det lutande huset.. Heeeeeelsnurrigt!!!


Fort Bragg




Barnen lekte


Barnen med Grandma


Utanför restaurangen där filmen Overboard spelades in.. Riktig god mat också!!!


Dinosaurie-utställning på State Fair


Motorcross freestyle


Grandma och Jordan åkte Scrambler


Demolition Derby


Jordan när vi åkte Monorail genom hela State Fair


JT har haft en bra dag =)


Grandma =)


Jag och Jordan innan det är dags att åka hem =)

Slapparhelg hos Mirela

När vi kom hem från Florida var vi hemma två dagar sen åkte barnen iväg med grandma till Idahoe i fem dagar... Så man var helt barnledig vilket var jätteskönt! Jag älskar barnen, men det är också skönt att få ett break, speciellt när man bott så tätt inpå varandra en vecka.. Spenderade hela helgen hemma hos Mirela.. Hon var själv hela helgen och kände att det skulle vara skönt och komma bort helt från min vanliga värld och bara slappa vid hennes pool.. sagt och gjort.. fredag drog jag dit med min xbox, badkläder och myskläder.. vi spenderade stora delar lördagen vid poolen.. grillade.. åkte iväg till bion och såg Inception.. den rekommenderar jag starkt!!! Grymt bra film! sen bar det av hemåt där vi grillade, drack öl och spelade wii och xbox hela kvällen.. mycket bra kväll!

på söndagen hade vi au pair möte och skulle ute på river rafting.. visade sig att åka med strömmen skulle ta ca 3 timmar så det vara bara till att njuta av tiden.. jag och mirela sjöng en massa barnsånger för vårat sällskap som för det mesta höll sig tysta.. så vi fick underhålla de flesta av timmarna där.. varmt var det också direkt i solen så när Marc hoppat i floden så kände jag att det kunde jag också göra.. strömt var det kan jag lova.. och kallt! herregud va kallt det var!! men kul! och svalkande..

sen drog vi hem till mirela och slappade lite i poolen innan jag körde hem igen..

på måndagen slappade jag mest.. planerade in att spela tennis med Alex på kvällen så tog det mest lugnt större delen av dagen.. barnen kom hem på kvällen.. en dag tidigt, men men... jag hade planer så vi sågs typ i dörren när jag åkte.. badade en stund i Alexs pool innan vi spelade tennis.. vi höll på i 2½ tim.. vi hade nog kunnat spela hur länge som helst men vi var hungriga så vi åkte tillbaka till henne och åt.. Vill bara säga att hennes mamma kan laga mat! Jösses va gott det var! Hon hade grillat kyckling på ett sätt som jag aldrig smakat tidigare... Så otroligt gott!!


Skön helg i Mirelas pool =)


Mirela njöt hon också.. vi turades om att ligga i dessa.. grymt skönt!


Vi tröttnade efter ett tag på att bara ligga stilla så då blev det lek istället.. Går alldeles utmärkt även utan barn =)


En helt vanlig dag i våran värld =)


Marc, Jessie och Lena i bakgrunden på floden vid River Rafting


Jag hoppade som sagt i och det var riktigt kallt!!!

Florida - andra halvan

Ok, får väl ta vid där jag slutade.. Jag som sagt så blev jag sjuk andra halvan av florida.. Lagom till Jordans matcher började, bra tajming.. Hon hade två matcher på torsdagen och herregud vad varmt det var.. svettades enormt.. är så glad att Paul valde att åka tillbaka till hotellet med Jordan mellan matcherna.. det gör nästan ingen skillnad att sitta i skuggan... tjejerna vann en match och spelade oavgjort en match... fredag morgon vaknade jag med halsont och kände mig allmänt hängig.. hängde ändå med till första matchen men mådde så dåligt när vi kom hem att jag stannade hemma när de spelade andra matchen denna dagen.. låg hemma framför tv:n resten av dagen vilket inte kändes helt ok.. man var ju i florida liksom, kul att ligga inne på ett hotell... läste en hel del också!

skulle egentligen gått på en match på lördagen också men mådde så kast och är rätt säker på att jag hade feber så jag avstod.. kände mig såååå skyldig mot Jordan att inte se hennes matcher när jag var där, men jag var heeelt väck.. blev ytterligare en dag inomhus.. senast jag var så sjuk tror jag var i början av 2008.. TYvärr gick tjejerna inte vidare efter MYCKET krångel med organisationen.. Olika besked från olika folk... Poäng givna på konstigt sätt... helt sanslöst.. den kvällen var det barbecue på de andra spelarnas hotell så det åkte jag med på iaf.. kände att jag suttit inne tillräckligt och nu var det ju kväll, lite svalare ute.. det var jättetrevligt.. ett par öl så kände jag mig som ny igen =) hehe.. fick pratat med en del av föräldrarna och hade riktigt trevligt.. skönt gäng!!

vaknade på söndagen och mådde väl inte toppen då heller men kände dock att jag inte kunde ligga inne en hel dag igen.. så bestämde mig för att dra till poolen och iaf ligga i skuggan.. barnen var på samma idé så vi drog väg... där förblev jag större fram till det var dags för vm-finalen.. då bar det av hemåt och titta på den! barnen hade åkt med paul nånstans som jag inte kommer ihåg just nu... vilken match.. vilken brutal match!

på måndagen sov vi ut hyfsat.. checkade ut vid 11 och sen åt vi frukost.. efter det bar det av till hotellet och det här var nog dagen när jag mådde sämst.. och dessutom flyga på det.. ingen höjdare.. som vanligt när jag är riktigt sjuk fick jag näsblod.. och inte det lilla heller.. tig mig 20 min att få någorlunda stopp på det.. sen fick jag sitta med en tuss i näsan nästan hela flygresan.. när vi mellanlandade i Las Vegas skulle jag möte upp Mirela som hade varit i New York över helgen och åkt ehem samtidigt.. det visade sig att vi hade samma flyg hem från Las Vegas, vilken tajming =) haha.. mina öron hade totalt slagit lock när vi landade i vegas så jag hörde inte riktigt normalt.. när vi sen landade i sacramento var det ännu värre... fan va ont det gjorde när vi gick.. jag har normalt inga som helst problem med när jag flyger... men när man är jätteförkyld så går det inte lika bra.. locket släppte inte heller när vi kom hem på kvällen.. släppte först någorlunda dagen efter.. sen gick det nog nästan en hel vecka innan det var helt borta.. fyfan.. aldrig mer flyga när man är förkyld.. och ont i näsan hade jag också!

men allt som allt var florida ändå riktigt najs! åker gärna tillbaka på ren semester nån gång =)


Jordan vid en av sina fotbollsmatcher


Delar av laget vid stranden i Florida.. Vattnet var sååååå varmt! Grymt härligt!


Slappade vid poolen trots att jag var sjuk.. då får man helt enkelt ligga i skuggan...

Uppdatering kommer...

.. jag lovar!! Blev sjuk andra halvan i Florida och sen har det varit fullt upp.. Lovar uppdatera snart!! Men nu ska jag sova =) Gonatt!

RSS 2.0