Target, Walmart och bilkörning

Nu har jag haft ett par dagar på jobbet och det känns bra.. JT har en stark personlighet och har lite hyss för sig så man får allt ha koll på honom, men jag gillar honom skarpt! Och Jordan är så söt..

Igår var vi på Target och handlade lite grejer, jag behövde köpa lite sprey, schampoo och sådana trökiga saker.. Och Paul behövde fixa nya kläder till JT. När Paul bad barnen att rensa sina garberober på gamla kläder och sånt de inte behöver hade JT slängt nästan alla sina kläder så det var bara till att åka o köpa nya kläder..

Körde också bilen som är min för första gången igår och den är jätteskön att köra. Automatväxlad vilket är skönt och nu tvättar Paul bilen. Imorgon bär det av till centrala Sacramento för Paul måste lämna in sin bil så då kommer man kunna köra lite längre. Ska bli skönt att kunna köra ordentligt lite längre fram när man tagit körkortet..

Var även inne en snabb sväng på Walmart idag för att köpa en hårtork, det glömde jag igår.. Annars händer det inte så mkt nytt just nu.. ska försöka få tummen ur och verkligen ladda upp alla bilder jag tagit med mobilen, sen ska jag fixa en riktig kamera och då kommer det komma bilder vill jag lova! =)

Good night Sweden!

first day...

Idag började jag jobbet... och sov för första gången riktigt gott.. vaknade ett par gånger men sov väldigt bra däremellan och det va skönt... följde jordan till skolan och gick sedan tillbaka till huset, drack kaffe och gick sedan med JT till skolan.. inte speciellt långt till någon utav skolorna så det skall nog gå bra det här.

idag har det varit cable guys i huset hela dagen och bytt ut telefon linjer, internet kabel och tv kabel.. pluggade ur teoriboken på dan och pratade en del med Paul när det gäller barnen och lite sånt.. ganska skönt att kunna gå igenom saker och ting i lugn o ro..

igår kväll var jag och träffade två svenska au pairer som bor i Sacramento.. de kom hit och hämtade mig sen åkte vi till starbucks och tog en kaffe. det va riktigt skönt att komma ifrån huset ett tag och få prata med folk i sin egen ålder... när jag kom hem hade jordan lämnat en jättesöt liten lapp till och i slutet stod det "I luv u". :-D

Och nu, mina damer och herrar, ska ni höra.. Jag har nu på kvällen flätat Jordans hår, det trodde ni inte om mig va?? hehe.. tjohoo..

och har träffat en del av släkten idag.. Pauls brorson och hans kompis ska in i det militära imorgon bitti och flyger från Sacramento så har idag träffa Grandpa och aunt Becky.. mycket trevliga människor..

Nu ska jag nog glo lite på tv och sen blir det nog sängen...

Lååååång inlägg

Ok,

Jag har så otroligt mycket att berätta nu..

New York City
Det var helt fantastiskt!!! Stort överallt och husen var precis hur höga som helst.. Skitkul att se.. Vi åkte först på 3-4 timmars sightseeing tour och då åkte vi även över till Staten Island och på vägen såg vi också Frihetsgudinnan. Den var mindre än jag trodde men vi såg den iofs på håll...Vi åkte förbi Central Park, Manhattan, Broadway.. Vi såg Ground Zero som egentligen just nu inte visar så mycket men det fanns en svart byggnad jämte som var riktigt riktigt hög. Och våran tourguide sa att the Twin Towers var dubbelt så hög.. Helt otroligt!!
Vi avslutade sightseeingen med att åka upp på Top of the Rock på Rockefeller Center för att få en fantasisk utsikt över New York City. Sen valde jag, Cindy (Norsk), Maria (Dansk) och Sam (Australiensare) att gå vidare till Times Square. Vid det laget var det mörkt och det var hur häftigt som helst. Jag skulle kunna gå på de gatorna i evigheter.. Men vi hade enbart 1½ timma egen tid och vi var dessutom otroligt hungriga.. Det blev pizza slices!

Igår (Fredag) så var det dags att bege sig till familjen.. Hela morgonen gick så fort så jag hann inte ens säga hejdå till alla.. Jag och Cindy är ju iaf hyfsat nära varandra så vi kan nog ses en del =) Har träffat så otroligt många och härliga människor den här veckan som kommer från många delar av världen!
När jag väl kom till flygplatsen visade det säg att mitt plan till Washington var försenat nästan två timmar och flygbolaget var inte säkra på om jag skulle hinna med nästa flyg till Sacramento. Det visade sig att jag skulle hinna med 20 min marginal.. När jag kom dit var även det planet försent.. Först 30 min för de hade hittat nåt fel på planet som de försökte åtgärda.. När det sedan visade sg att generatorn inte skulle fungera för en lång flygresa så fick de flyga ner ett annat plan så vi blev försenade 3 timmar.. Ringde Paul, men det skulle inte vara några problem.. Gick och åt en Ceasar sallad vilket var grymt gott och en enorm skillnad mot den mat vi ätit den senaste veckan..

Barnen är såå jättehärliga.. Jag kom före de till flygplatsen och de har gjort jättesöta skyltar till mig.. Ska ta kort på dem och sen sätta upp dem på min vägg här! JT har bara idag gett mig 3-4 kramar och det känns ju riktigt bra. Jordan är så söt och hjälper mig med saker och att hitta överallt och förklara saker o ting. Det kommer bli jättebra det här! Och Paul är fantastisk. Lugn och harmonisk med humor. Jag fick en iPod Shuffle som present när jag kom hit och det tyckte jag var hur gulligt som helst!!

Idag hade Jordan fotbollsmatch kl 9 på morgonen men det var helt ok om jag stannade hemma eftersom jag var så trött.. Sov dåligt hela natten men var alldeles för trött för att gå upp så tidigt... Däremot åkte med till JTs match senare på eftermiddagen och det var riktigt roligt.. Det kommer bli mkt fotboll det här året!! Och herregud vad varmt det är!! Det är 36 grader Celsius.. Därför har vi stannat inomhus resten av dagen.. Däremot gick vi ut lite senare på kvällen när solen gått ner för att kolla in området litegrann.. Vi gick förbi JTs skola så jag vet vart jag ska ta honom på morgonen framöver.. Sedan har jag enbart umgåtts med barnen hela kvällen.. Skulle eventuellt träffat en annan svensk au pair som jag haft kontakt med ett tag.. Men jag är såå otroligt trött så jag valde att stanna hemma istället och ta det lugnt..Hade varit otroligt kul men måste nog se till at vila upp mig lite också! Har busat med barnen och spelat Wii resten av kvällen och nu är jag supertrött..! Gillar båda två skarpt!

Det blev ett långt inlägg men var ju tvungen att skriva om vad som hänt det senaste ju =)
Då säger jag good night california, god morgon sverige!

Och Emma, jag har fixat klockan! ;-)


Cindy, Sam, Maria och jag på Times Square. Det är Cindys bild från facebook!
Underbara människor! =)


Rolig dag!

Idag har varit en riktigt rolig dag om än lång... Vi har gjort arts and crafts i stort sett hela dagen.. Fått info om "The Shaken Baby Syndrome" och en del annat.. Orkar inte skriva så mkt utan bjuder på bilder idag..

Men vi hade en föreläsning av en amerikansk polis, John, idag och han var precis störtskön!!! =)

Imorgon är det New York City Tour och det ser jag fram emot. Hoppas det inte regnar dock! Har inte varit världens bästa väder idag och det kom en skur tidigare idag. Annars är det ganska kvavt..


The Au Pair School


Såg en gul taxibil påväg från flygplatsen till skolan


Jag och Jennifer från Colombia som jag jobbar ihop på vårat arbete om 9-10 åringar. Vi är ensamma i våran grupp. Vi ska redovisa imorgon!

New York New Yooork

Då var man i staterna.. Känns fortfarande ganska overkligt... Flygresan gick bra bortsett från lite tajt med tid i Frankfurt när vi skulle byta flyg..

Välkomstmiddagen bestod av två pizza slices.. och jag som var sååå hungrig!! Jag delar rum med en tjeckisk tjej och en tyska.

Hela dagen har vi haft lektioner och det varit mkt info på en och samma gång. Och kvällen bjöd på International Sing-A-Long. Alla länder skulle sjunga en barnvisa från sitt eget land. Vi svenskar (tillsammans med en australiensare som var själv) bjöd på "I ett hus vid skogens slut, liten tomte tittar ut..." och givetvis "Små grodorna". Vi är 127 personer som representerar ca 30 länder.

Lovar uppdatera med bilder lite längre fram.. Vet ju att jag själv föredrar en blogg där det finns mycket bilder! :-) Har ingen ork att ladda upp bilder just nu bara..


Landat

Vill bara meddela snabbt att jag landat i New York. Sitter på au pair skolan och väntar på att få gå på välkomstmötet om typ 40 min...

Jag mår bra men är rätt trött!

Imorgon smäller det

Ok, det blir två inlägg på rad.. Var ju tvungen att skriva det förra och det är ju lite mer för mina vänner..

I fredags skulle jag och min syster Helena till Hässleholm men när vi precis kommit ut från Borås så lägger bilen av. Det här var en grej jag verkligen sett fram emot och kände väl att det blev lite för mycket där så jag bröt lite lätt ihop där ute på vägen innan vi fick klartecken att det gick att köra bilen tillbaka till Borås, men troligtvis inte så mycket längre..

Istället fick Helena och jag för att äta en lunch på Viskan och sen gå på en shoppingrunda på stan för att fixa det sista inför resan. Blev ganska lyckat ändå med en lugn fredag, var nog precis vad jag behövde för jag var helt slut när jag kom hem. Gick och la mig typ kl 22 och stensomna på nån sekund. Sen var det bara upp till frissan igår. Skönt att äntligen få ordning på håret som sett ut som "hej-kom-o-hjälp-mig" i flera månader.

Började packa igår och efter sortering, dividerande, tvättande och diskussioner med mamma har jag nu en stor väska och en kabinväska som jag får checka in. För mig är det inte platsen i en väska som är problemet. Utan att det väger för mycket och därav måste jag checka in två väskor.. Hade nog helst velat checka in en väska men men...


Sortering av kläder..

Mina vänner...

Ett långt inlägg tillägnat mina vännr och min syster!

I torsdags var jag och tre av mina närmsta vänner; Emma, Malin och Sara och åt en avskedsmiddag på Thai Silk här i stan. En mycket mysig middag med många skratt och snack. Sara var bra på att hålla låda som vanligt :P hehe.. Vi satt kvar tills de på restaurangen började släcka ner, då insåg vi att det nog var dags att ge sig.

Eftersom troligtvis Sara och Malin kommer förbi här någon gång under dagen sa vi inte riktigt hejdå. Men när vi släppte av Emma var det då dags att säga hejdå till henne. Emma är en person jag alltid har kunnat ringa och prata med när det varit tufft eller när jag har haft något kul att berätta. Hon har varit med genom alla mina upp- och nedgångar och alltid funnits där för mig oavsett hur hon själv har mått. Vi har stöttat varandra. En person som förstår mig utan och innan. Kommer sakna henne något så oerhört när jag är borta, men jag vet också att hon finns kvar när jag kommer hem igen.

Malin kommer jag sakna och alla våra slapparkvällar. En skön tjej som är j-vligt smart och alltid gett goda råd. Vi har framförallt umgåtts mycket de senaste 1½ året när jag bott i Göteborg. Skönt att ha någon att bolla idéer med och hon är en otroligt bra lyssnare. Nu får hon allt ta sig i kragen och skicka in sina ansökningshandlingar så jag får över henne till USA.

Sara Sara Sara. Jag känner TVÅ personer som kan hålla låda oavsett sällskap, omständigheter etc. Du är en av dem som alltid får mig på gott humör och vi har gått igenom en del ihop. Sara är min äldsta vän och vi har hängt ihop sen barnsben. En person som också funnits där för mig genom svåra tider. Vi har inte sett eller pratat så mycket den senaste tiden men det är också skönt att komma hem, dra igenom det som hänt lite snabbt och sen är man tillbaka och allt är som det alltid har varit.

Ojdå, det blev ett ganska långt inlägg, det var inte meningen.. Jaja, när jag ändå är igång så måste jag nog också nämna Elin J. Vi lärde känns varandra på diggilooturnén 2006 och den här bruden är nog den skönaste människan jag känner. Detta är person nummer TVÅ som kan hålla låda. En Vara-tjej (nej förlåt, Arentorp!) som ALLTID ALLTID får mig på gott humör och samtidigt kan vi prata om seriösa saker. En person som alltid lyckas göra bra ifrån sig oavsett vad hon tar sig an och det är något jag beundrar något enormt hos henne. Hon är varm, har humor och en genom"äkta" person (du vet vad jag syftar på.. hehe..).  Hon flyttade upp till Stockholm för ett jobb i somras så henne fick det bli en lunch med när jag var uppe på ambassaden..

Sist men absolut inte minst (snarare störst!) måste jag ju också nämna min syster. Den viktigaste personen i mitt liv är min syster Helena. Eftersom det skiljer en del i ålder på oss har vi inte alltid stått varandra nära men ju äldre jag har blivit desto närmare har vi kommit varandra. Hon har alltid funnits där för mig och henne har jag alltid kunnat prata med om allt. Att inte alltid behöva höra det man vill höra utan det man kanske behöver höra är också något som jag vill tacka henne för. Är det någon som förstår mig och som vet vad man ska säga till mig för att jag ska må bättre eller bara rycka upp mig är det min syster. Att inte få vara med när hon ska ha barn i januari är något som sliter mig i delar men det är också en tid kommer ta igen med råge när jag kommer hem. Älskar dig syrran, mer än du anar! Du är mitt allt!! Kommer sakna dig och Anders otroligt mycket när jag är borta och är helt övertygad om att erat barn kommer få världens bästa föräldrar! Är så stolt över att kunna säga att du är min syster! Du är en förebild för mig och jag beundrar dig på alla sätt!!

Nu blev det sentimentalt men så får det också bli ibland!!!
Men nu finns ju Skype så man kan ju faktiskt hålla bra kontakt med personer hemifrån. Sen skaffar man vänner "over there" och det känns ju toppen det med!! Jag är inte alls orolig över detta, det löser sig alltid!!

Massa kärlek till er alla!!

Ojojoj

Dagarna bara flyger förbi så här sista veckan.. Hinner ju inte andas! Mycket har iofs att göra med a-kassans förbannade blanketter som ska göras om och göras rätt och kompletteras med flera som de inte meddelat nån gång.

Igår fixade jag lite grejer på banken inna jag åkte hem till Sarah F. Vi tjötade som vanligt bra länge och hon bjöd på lunch. Har nu insett att jag ng kommer sakna vanlig svensk husmanskost när jag är iväg, för det är något vanisinningt gått. En skön tjej som det alltid är lika roligt att träffa.

På kvällen var jag över hos pappa och Lisbeth och åt även där god mat och vi bara pratade i timtal. Otroligt mysigt men insåg vid 22-tiden att det nog var dags att åka hemåt.. Nästa gång jag träffar pappa och Lisbeth är på måndag när de följer med till flygplatsen. Det är också sista gången jag ser dem på ett år...

Ikväll ska jag och några av mina närmsta vänner gå ut och äta en avskedsmiddag. Ser fram emot ett härligt gäng och en mysig kväll. Och mycket tjöt lär det väl bli också...

Den där packningen som jag på allvar skulle tagit tag i både igår och idag har inte blivit av, inte för att jag inte orkar.. Jag har inte hunnit!!! Och imorgon hinner jag inte heller.. Panikpackning i helgen då med andra ord.. Det kommer bli körigt i helgen.. ojojoj...

Trött

Idag är jag rätt trött, blev en ganska hektisk dag utan att det var meningen.. Har iaf fixat alla presenter till barnen och till Paul samt fixat med annat smått o gott inför resan, bl a har jag hämtat ut mina linser för året.

Var iväg och kollade Byttorp spela borta mot Bollebygd också, men den matchen hade man ju faktiskt kunna hoppa. De spelade grymt dåligt så det var inte så värst spännande.

Är grymt irriterad på a-kassan också. Har fått ytterligare ett kompletteringsbrev. Flera grejer att skicka in IGEN men det som irriterar mig mest är att ett av arbetsgivarintygen är inte korrekt ifyllt. Då vet jag ändå att personen som fyllde i det satt i telefonen med a-kassan och frågade hur hon skulle fylla i det för att det skulle bli rätt och ändå blir det inte det. Tro fan att det är lång kö hos a-kassan. Jag har nu väntat snart 5 månader på mina pengar. Skandalöst!!!!!!

1 week

Då var det bara en vecka kvar och det känns helt sanslöst att det är så lite tid kvar.. Är ganska trött just nu så blir inget långt inlägg..

Har spenderat hela dagen i Göteborg och träffat mormor, Elin H och Jossan. Mycket trevlig dag om än tajt! Pratade med Elin J hela vägen hem och lite därtill, skönt att komma ikapp på den fronten också..

Nu är jag rätt irriterad och trött så det är nog bäst att jag går och lägger mig... Inget jag vill gå in på närmre men en diskussion jag precis hade gjorde mig grymt irriterad...

SILVIAkaka

Det blev ingen middag hos pappa i fredags men valde att åka över till syrran iaf.. Vi såg Sex and the City filmen och åt god mat.. Det fanns SILVIAkaka (där blev det rätt Anders!!) men för min del blev det glass istället..

Var nere på stan en sväng igår för att kolla på presenter till barnen och köpa ett par nya skor/sandaler.. Har inga bra sommarskor, har gått runt i gympadojjor hela sommaren, hittade ett par som jag gillade så nu är det klart med.. Malin ringde pch undrade om jag ville hänga med på matchen mellan Elfsborg-Gais och jag var inte den som tackade nej. Machen slutade 2-2 och det var väl inte den bästa fotbollen jag sett men men..

Hann bara hem och duscha för att sedan åka ner till stan och ta en kvällsfika med syrran (jättemysigt!!) innan vi gick och såg En sommar med Göran på bio. Grym film, absolut värt att se!! =)


god morgon!

Sitter här och snörvlar på morgonen. Igår var jag hos syrran hela kvällen och hennes mage bara växer och växer. Hon är så fin min syster!! Gud vad jag kommer sakna henne när jag åker..

Te, mackor, hembakad silverkaka och lite idol blev kompotten igår.. Mkt trevligt! Idag ska jag försöka göra en packningslista och provpacka handbaggaget. Sen får vi se vad som händer fram till middagen hos pappa ikväll..

det närmar sig...

Valde att inte döma igår.. Mådde inge vidare och tyckte det var dumt när det ändå bara var en träningsmatch. Valde att vila upp mig och det gav nog resultat. Förutom smärre huvudvärk mår jag idag bra.

Fick ett mail från min hostdad idag där han berättade kort vad som hänt det senaste. Anna, au pairen som är där nu åker ju på tisdag nästa vecka så de är alla lite ledsna över det, men ser fram emot ett år med mig.

Ikväll bär det av till syrran. Har inte träffat henne på ett tag och nu är det ju inte långt kvar tills jag åker så vill ju spendera en del tid med henne!

Tänkte börja jobba på packningslistan imorgon. Och bör nog testpacka handbaggaget så jag vet om det funkar som jag tänkt mig eller inte...

Tisdag

Ibland finns det faktiskt inte bättre rubriker...

Började dagen med att skjutsa mamma till jobbet. Behöver ju vänja mig vid att gå upp hyfsat, inte att sova till 10-11 varje dag.. Plus att jag har bilen hela dagen. Kan inte bli bättre =)

Sara ringde lite senare och ville ha sällskap ut till Bollebygd. Hon skulle låna några böcker till skolan.. Alla i Borås var utlånade men de fanns i Bollebygd. Efter det gick jag till läkaren och fick min andra vaccinationsspruta mot Hepatit A+B. Så nu ska jag nog klara mig. Sedan fikade vi och och gick på stan en sväng.. Alltid lika kul att hänga med fröken Rydberg...

Men undrar om jag inte håller på att bli sjuk.. Kände mig halvkass när jag hämtade mamma och trodde att det kanske kunde bero på att jag behövde äta, men mår inte topp just nu heller. Men det får repa sig tills imorgon!! Lovade ju nyss att döma herrmatchen imorgon kväll.

Jaja, det blir nog bra dte här.. =)

seeeeg

Tandläkarebesöket gick finemang! Inga hål, inga början till och jag borstar tänderna bra. Skönt att veta det =)

Annars är jag rätt seg idag, av ingen anledning egentligen.. men men.. Sprang på två gamla vänner från högstadiet och mellanstadiet idag. Lite kul att höra vad folk har för sig numera. Även om man är ganska uppdaterad via facebook. Har dock insett att man får ju faktiskt göra sig iordning lite mer om man ska ner på stan en sväng, numera kan man ju springa på folk.. I Göteborg var chansen så liten och folkmassan så stor att en keps och mjukisbrallor funkade alldeles utmärkt dom dagar man inte vill springa på folk...

Det funkar inte i lilla Borås..

Handbollshelg!

I helgen har det verkligen gått i ett!!

I lördags plockade Kristin upp mig för att åka till Skene för att se Emma och herrarna spela DM i handboll. En hyfsat lång dag i hallen och det va skönt att vara tillbaka i en bekant miljö. Skönt när man kom in och kände klisterlukten,.. Då vet man att man är hemma! =) Fick möjlighet att prata med Sarah också som jag inte sett på evigheter och det var kul.

Emma gjorde bra ifrån sig i herrarnas mål. Motståndarlagen blev väl först lite ställda med en kvinnlig målvakt men fröken visade snart vad hon gick för!

På kvällen bar det av till Sara för en partykväll och party blev det!! Pajjen, Lotta, Sara, Jönsson och en del annat gött folk var på plats. Riktigt skoj hade vi.. En bra kväll, med många skratt, lite poker, några hejrop, gamla vänner och sköna kommentarer. Me likey!! =)

Att komma upp på söndagen var ju inte helt lätt men det var också en dag jag inte ville missa. Dags för damernas DM i Skene. Här mina vänner spelade Byttorp, Bollebygd och 2 x BHK. De två förstnämnda har jag själv spelat i och i BHK har jag vänner som spelar. Hela dagen gick i ett, då det alltid fanns nåt lag att titta på. Det kommer nog bli mkt handboll nu innan jag drar, för det lär inte bli så mkt av det i USA, då handboll knappt existerar over there.

I kalendern idag är tandläkaren inplanerad.. Ska försöka gå ett varv på stan med och hitta nåt till mina värdbarn, men det lär väl inte hända...

Nervös? Inte än...

ok, frågan jag får mest av allt just nu är: är du inte nervös??

Och helt ärligt, nej, jag är inte speciellt nervös.. I alla fall inte än.. Kanske beror det på att man inte insett att man ska iväg eller för att det än så länge är en bit kvar.. Eller, det är bara 2½ vecka kvar, men ändå.. Tror nervositeten kommer dagarna innan jag ska iväg. Just nu vil jag bara sätta mig på planet och dra iväg!!

Fick hem mitt försäkringskort idag också. Körde på hela baletten som man kunde välja! Sport och tilläggsförsäkringen även för den 13 månaden.. Så nu är jag så försäkrad man kan vara.

Schemat för New York veckan fanns även med i samma brev. Längtar som en galning när man såg det.. Och nej, inte ens när jag såg schemat blev jag nervös.. Nåt måste vara fel med mig!!!

3 veckor

Nu är det bara tre veckor kvar innan jag sätter mig på planet till NY. Det börjar känns litegrann, inte så mkt, men framförallt när man har vissa saker planerade och man börjar räkna ner helgerna.

Var i iaf och köpte en resväska i söndags. Har en sedan tidigare men den kommer jag inte långt på. Mitt mål är att få plats med allt i min nya stora fina väska, men det lär väl spricka fort.



har även köpt TSA lås, sådana som är godkända i USA så de inte behöver klippa upp låsen utifall att de vill in i väskan.

Kom hem från Tyskland i lördags eftermiddag. Har vart en mycket bra och trevlig vecka. Men vad man var ringrostig!! Tog ett bra tag innan man var inne i rätt tänk och man kom ihåg vad och hur man skulle göra saker och ting. Ojojoj! Men kul var det iaf!

Annars händer det inte så mkt..


LISA!!! Ja jag hörde Emma nämna din Londonresa. Kärringa-Olsson är bra hon! :-) Har skickat mer detaljerad info på Facebook! kram på dig gumman!

RSS 2.0