ont i halsen

god morgon alla glada.. har knappt sovit nåt inatt heller.. har haft ont i halsen och den har kliat nåt förskräckligt.. mkt bra att jag varit på ikea för att köpa knäckebröd.. det lindrar alltid en liten stund =)

ska snart hoppa in i duschen för att sedan bär det av till grandma för thanksgiving middag.. det ser jag fram emot! =)

happy thanksgiving!

gårdagen spenderades mest i parken med barnen.. idag bar det av till deras mormor för att förbereda inför thanksgiving imorgon (torsdag)... egentligen skulle jag bara släppt av barnen och sedan haft en ledig dag men vi hade så trevligt med bakandet och pratandet att jag avlde att stanna.. var hemma runt 17.30 igen... barnen sover hos mormor inatt så det är en riktigt lugn kväll här.. och skönt är det eftersom jag känner att nog håller på att bli förkyld.. sov knappt nåt inatt efter att ha ont i halsen och känner mig helhängig...

om inte annat så får ha en trevlig thanksgiving!

måndag = städdag

efter morgonens start att att städa toaletten så blev det en städdag faktiskt.. jordan åkte till en kompis och stannade där hela dagen medan JT spelade Playstation och lekte med sina leksaker.. skruvade ihop mitt skrivbord och tänkte då passa på att dammsuga och tvätta golvet när jag ändå skulle flytta på byrån och jisses vad dammigt och smutsigt det var!! det har nog inte städats här på ett tag så det var bara att ta och städa ordentligt.. häll på i nästan 4 timmar enbart med mitt rum med dammsugning, skurning av skåp, hyllor, lådor, fönster, golv, lister.. det var bäcksvart av smuts och damm överallt.. passade även på att tvätta lakan, handdukar och resterande tvätt så nu är det grymt rent här i mitt rum =) nu är det bara mattan som skulle behöva tvättas men det kanske jag kan spara till en annan gång.. är riktigt nöjd med min ikea möbel som jag köpte, det var välbehövt och vad skönt det är att sitta vid ett skrivbord igen =)







Bilder :-)

Och så kom då lite bilder =)






En glad Caroline på bron...
















tiden går...

då har det gått sådär lång tid igen.. inte meningen alls! har annat för mig bara.. hur som helst så gick det bra med barnen när Paul var borta.. Faktiskt inga problem alls och Jordan hade en del annat planerat de här dagarna så jag fick lite egen tid med JT, det var ganska välbehövligt tror jag..

igår var jag med Caroline i downtown Sacramento, närmare bestämt Old Sacramento.. Hur mysigt som helst.. Efter att ha irrat runt på gatorna för att plocka upp henne så hittade vi till slut en parkering och strosade runt.. det var byggt på gammalt vis med lite "cowboy-känsla".. Kan man säga så?? Supermysigt.. Vi gick även iupp på en bro som tydlgen ska vara känd enligt Carro.. jaja sa jag.. noll koll!! :) när vi gick runt där och precis började prata om att att kanske äta nåt mötte vi en dansk au pair som Carro kände och hon var på au pair möte med hela sin grupp.. deras LCC frågade om vi inte ville äta med dom.. sagt och gjort! blev en riktigt trevlig lunch med många nya människor... visar sig också att några av de bor i roseville.. typ 10-15 min från mig och de känner Marc som jag var och fikade med i förra veckan.. världen är bra liten ibland! haha!

när vi ätit klart avvek jag och carro och drog en sväng till ikea där jag fick handlat ett skrivbord, tvättkorg, teflon stekpanna (det har dom inte här hemma förstår ni) och lite svenskt knäckebröd och kafe.. såg dock att det var koffeinfritt när vi gick ut.. haha, jaja...

efter lite felåkningar kom vi iaf fam till folsom där vi hade bestämt oss för att kolla på filme 2012. men eftersom det var en timma kvar innan filmen började strosade vi runt på Target en stund först... filmen kan jag varmt rekommendera! Grymt bra!

den här veckan är barnen lediga, det är thanksgiving week.. och på torsdags är det thanksgiving med middag hos mormor. ska bli riktigt kul att se hur det går till.. äta mycket mat, ja det är ju nåt för mig..
detta betyder då också att jag har sovmorgon den här veckan.. går upp när barnen går upp, det gillar jag eftersom de sover iaf till 9.. däremot när jag gick upp imorse och skulle gå på toa ser jag att båda ringarna är uppe och att det är kiss på golvet och på ringen.. undra om herrn kan ha stått upp och kissat tro?? han blånekar men jag är inte helt hundra på att jag tror honom.. så det första en yrvaken Jonna fick göra var givetvis att skura toalett och golv.. och ni som känner mig och mitt morgonhumör vet att det kanske inte är den bästa kombinationen alla gånger!!

tänkte lagt upp bilder också, men internet är riktigt långsamt just idag så jag gör det lite senare när det ordnat till sig!

långa dagar väntar

Sitter här nu och har precis sagt godnatt till barnen.. Paul åkte iväg idag och blir borta till fredag kväll så jag är ensam med barnen tills dess.. men det ska nog går bra det tror jag!

igår träffade jag Marc, en tysk au pair som är i samma au-pair grupp som jag.. vi har ju inte haft ett enda möte sen jag kom hit så det var kul att träffa nån i gruppen iaf... Trevlig grabb och bra engelska.. Är ju van vid tyskarnas dåliga engelska men inte här inte..

nu ska jag lägga mig.. är supertrött och har varit hela dagen.. så blir inte mer uppdateringen än så här.. :-)

Söndag = Slödag

Innan jag skriver nåt annat vill jag bara tala om att jag stängt av min svenska telefon, så maila är bästa alternativet nu! För er som inte har den så är min mailadress: [email protected]. Puss på er!

Ja då har ännu en vecka passerat oförskämt fort.. Mycket tankar som flödat den här veckan.. Jag måste hitta nåt att göra på dagarna när barnen är i skolan, förutom att gå till gymet!

Ryggen känns mycket bättre så det känns bra! Den här veckan har Jordan velat ha mycket "tjejtid" så i tisdags kväll var vi och såg på Couples Retreat bara vi två. Eftersom barnen hade en studiedag på onsdagen gick det bra att det var en sen bio. Riktigt trevligt hade vi det och filmen var bra! Dagen efter ville ju JT också gå på bio så det blev en tripp dit igen, denna gången såg vi A Christmas Carol i 3D format.. Riktigt snygg gjord film!!! Kändes ju flera gånger som om saker kom ur skärmen, coolt!!

I fredags åkte jag hem till Mirela där vi gjorde currykyckling och bakad potatis.. Yummy!!! Efter det blev det givetvis ytterligare ett parti i Monopol och mina vänner... Jag SUGER verkligen på det här spelet.. Inget affärssinne alls uppenbarligen, men roligt hade vi iaf och det är ju faktiskt nånstans det viktiga. På lördagen hade jag lovat Jordan att vi skulle spendera ihop så vi åkte till Arden Mall, ett stort shoppingcenter men givetvis hittade inte jag nåt.. Inte lika lätt när man har en 12-åring som smakråd alla gånger heller.. hehe.. Men riktigt mysig med lite tjejtid oss emellan! =) Nu måste jag lägga in mycket JT-tid framöver så stackarn inte känner sig för övergiven.. Om han kan slita sig från Playstation nångång.

Träffade förövrigt en av fotbollsmammorna på gymet i fredags. Riktigt kul att ha nån att prata med där.. Har alltid hälsat på en biffig snubbe som alltid har ett leende på läpparna men skönt att kunna prata med någon.. Vi bytte nummer och lär nog ses en hel del under veckorna på gymet och vid sidan av fotbollsplanen. Och jag ska bli bätter på att ta bilder.. Är inte van vid att ha kamera så glömmer lätt av det, men ska jobba på det, jag lovar!

Fick pratat med kära Rydberg idag också och det gillar vi. Skönt att komma ikapp med vad som händer där hemma även om vi inte blev helt klara tror jag.. tur att vi kan prata mer då! och Byttorpsvideo på facebook som Ida lagt upp, klockren tjejer!!! f-n va jag garva! Även den som Karitha lagt upp.. Vilket gäng asså! Saknar er alla ska ni veta!

DMV telefonkö... suck...

Sitter just nu i telefonkö hos DMV för att få boka en uppkörningstid.. har försökt få tag på dom i flera dagar och det är inte lätt.. de bokar enabrt uppkörningstider 30 dagar framåt så jag får alltid rådet att ringa igen och igen för att hoppas att nåt har öppnats upp.. får väl vara på telefonen i morrn bitti igen helt enkelt jaja...

har hämtat jordan nu som har med sig en kompis så de har stängt in sig på sitt rum.. ska hämta JT lite senare och sen ska jag nog åka till gymet.. blev inte så imorse, har känt på ryggen i många olika konstiga ställningar och känner inget så det är positivt.. tänkte därför köra lätt på gymet ikväll med lite cykling och fram till smärtgräns så ska nog det här ordna sig alldeles utmärkt =)

Grattis pappa!

Får börja med att säga grattis pappa på Fars dag. Hade totalt glömt av det, men pratade en snabbis med Olsson imorse som påminde mig.. Ringde far min direkt efter det. Hoppas du haft en bra dag! =)

Helgen blev inte alls som planerad. Ryggen ställde till det mer än tänkt... Tog det lugnt i fredags då jag hade ruskigt ont i ryggen och var allt lite orolg ett tag. Vaknade på lördagen och det kändes bättre, gjorde dock misstaget att sätta mig i en campingstol i 3 timmar för att titta på fotbollsmatcher.. Inte alls smart Jonna!! Ryggen mådde inte alls bra av det och fick därför skjuta upp en shoppingtur med Mirela o Therese och även med att träffa Elisa. Låg hemma, gjorde lite rörelseövningar, smörjde in med liniment och tog det lugnt. Mycket smart gjort för en gångs skull för idag kändes det mycket bättre när jag vaknade =)

Tog mig därför till Roseville och deras gigantiska shopping mall där jag mötte upp Caroline. Fanns hur mycket roliga affärer som helst. Även om jag inte shoppade jättemkt känner jag definitivt att jag kommer åka dit igen. Vi shoppade i några timmar.. Min rygg pallade inte med hur mycket som helst och det kändes rejält när jag åkte hem men samtidigt känner jag nu att det inte är nåt allvarligt heller. Skönt! =)

Har precis kollat på första avsnittet av Ullared på Kanal 5s hemsida efter tips från Sara och Lotta. Och tack för det säger jag bara. Herregud va jag garva!!! Nu blir det ng lite handbollstittande dock innan det är läggdags.. Blir nog ingte gym imorrn.. Kanske åker dit och cyklar lite och gör rörelselövningar eller nåt. Det som inte belastar ryggen.. Om jag inte går till gymet kommer jag tappa den vanan och det vill jag inte!!

Have a good day!

Dagarna flyter på...

.. alla vardagar ser i stort sett likadana ut.. Jag lämnar barnen på skolan, jag åker till gymet och tränar 1-2 timmar, tillbaka.. Prata på Skype, kolla mailen, plocka undan, laga lunch.. Hämta barnen och helt plötsligt är det kväll.. hehe

Har hittat ett riktigt gött benpass nu som känns bra.. Enbart en övning till för baksida lår som jag vill testa men har haft grym träningsverk den här veckan så tror jag tar det i nästa vecka.. Givetvis när jag stod i smithmaskinen idag och gjorde mina ben böj som alltid så kände jag att det började värka i ryggen.. SLutade genast och tog det lugnt resten av träningen. Men det känns fortfarande i ryggen, bara jag inte gjort nåt dumt nu men det märker jag väl ikväll, eller imorrn..

Imorrn ska jag iaf träffa Elisa för första gången. Ska bli kul. Har pratat med henne många gånger men har inte blivit av. Elisa är en polsk tjej som är med i samma LCC grupp som jag. Alltså, vi har samma lokala kontaktperson. Ska bli kul! Eventuellt ska jag även träffa Mirela, Therese och gänget lite senare också =) Me like!

Annars är det fotbollshelg som vanligt med en turnering. Går det bra för JT och Jordan spelar de även på söndag.

Nu ska jag slappa lite, sen åka iväg och fixa lunch.. Ska göra min egen kyckling/pasta sallad idag. Ska bli så gott!! =)

Trevlig helg alla!

Vart tog dagen vägen???

Dagen har faktiskt bara flugit förbi och jag som hade så mkt tid, vart tog den vägen?? Började med att släppa av JT och Jordan på skolan och drig senare till gymmet. Hade egentligen tänkt vara med på bootcampen idag men kände mig inte alls peppad för det så körde ett hyfsat överkroppspass istället som avslutades med löpning i 30 min så jag kände mig nöjd ändå..

Tog en dusch när jag kom hem och sätter mig vid datorn för att kolla mailen, och vem ringer då? Jo Kära fröken Elin Johansson!! Hur kul som helst att prata med henne. Har inte pratat med några vänner sen jag åkte (förutom på mail) men inom loppet av tre dagar har jag pratat med 4 st.. ojojoj.. me like A LOT!!! vi snackade en timma kanske eller nåt och då var det helt plötsligt dags för lunch.. Åkte iväg och köpte en kycklingmacka på Subway, perfekt! Medan jag åt den fick jag även pratat med min moster.. Fick dock avbryta det samtalet lite tidigare än vad som hade behövts eftersom klockan närmade sig hämtning av barn. Iväg till deras möten, hem igen och läxläsning som gick riktigt bra idag.. Ut och lek med barnen och hux flux var det mörkt, dags att gå in och Jordan föreslog världens bästa tävling. Vem av oss kan läsa flesta antal sidor i våra böcker tills Paul kommr hem? Jag antog utmaningen, läser ju en bra bok så varför inte =)

Barnen har nu lagt sig och Paul och jag har suttit i soffan i nästan 2 timmar och pratat om allt mellan himmel och jord. Riktigt skön människa och han öste beröm över mig och tackade mig nåt så otroligt för allt jag gör. Karln hade tårar i ögonen! Kändes hur bra som helst. Blev nästan gråtfärdig själv ju, gör ju inget speciellt tycker jag själv. Kollar att barnen gör sina läxor och sen leker dom oftast på egen hand. Man får ha det i åtanke när man har en dålig dag helt enkelt...

Och nyheter mina vänner. Eftersom Jordan tagit sig vidare till Select Soccerteam så innebär det att hennes lag kommer åka till Florida i juli för att spela en cup. Idag berättade Paul att jag får följa med =) =) =) Gratis resa till Florida en vecka i juli?? Ja tack!! Visst kommer det bli mkt fotboll dom dagarna men förhoppningsvis kan man se lite av Florida iaf..

Men nu ska jag snart ta o lägga mig... Tidsomställningen som vi gjorde i helgen har helt skruvat till min sömn.. Vaknar ju en timma tidigare känner mig inte ett dugg utvilad när jag väl kliver upp.. Så nu satsar jag på att gå och lägga mg senare för att sova rakt igenom av ren utmattning.. Kan det funka tror ni?

Senaste dagarna i bilder...

Som tidigare utlovat kommer här lite bilder från de senaste dagarna... Enjoy!


Jag har precis lärt Jordan att fläta.. DÅ blir man även provdocka så här har det övats flätning var och varannan dag =)


Ibland blev det så här..


Halloween


NBA match. Sacramento Kings mot Memphis Grizzlies. Kings vann efter förlängning!


Barnen redo för match.








Fick låna Pauls Kings tröja.. i storlek XL =)

Grym helg

Efter att ha fått tillsägning av fröken Rydberg är det nu dags att skärpa sig med bloggningen.. två inlägg i veckan är tydligen inte tillräckligt.. sorry! Så nu varnar jag för ett väldigt långt inlägg!

Kan börja med att tala om att jag har haft en mycket bra helg! När jag slutat i fredags tog jag bilen till Mirela. Vi skulle träffas några au pairer där var tanken. Givetvis hamnade jag i fel fil på motorvägen med hundra oliak filer så det blev en liten omväg.. tacka gud för GPS!!
Jag och Mirela satt o tjöta en stund innan vi åkte ner till downtown Sacramento för att plocka upp Therese som vart o tränat.. Vi bestämde oss efter en del om och men för att spela spel så vi drog till Target och hittade ett klassiskt monopol. Perfekt! ÅKte snabbt hem till Therese coh sedan vidare till Mirela. Där spelade vi Monopol i 6 timmar!!! Och nej, jag överdriver inte.. Det var riktigt roligt och en skön kväll med tjejerna hade jag. Det var nog längesen jag garva så mkt som jag gjorde den kvällen! hehehe!

På lördagen var det bara att ta sig upp och bege sig till Jordans och JTs fotbollsmatcher, inte mkt sömn den natten.. Och på kvällen var det dags för Halloween. Barnen var helt uppspelta och så nöjda med sin a kostymer. Jordan var "Soccerhero" (fotbollshjälte) och JT hade hittat på nåt med ett spett, svarta kläder och så målade vi röda ränder på hakan på honom.. Själv blev det en lätt blodig läkare för min del. Jordan drog med mig till Walmart i sista sekund i fredags och det vi hittade som var enklet och snabbt blev just en läkaroutfit.. fanns en modell kvar.. män, storlek XL TAGET!!! haha.. kvällen blev lyckad och barnen fick ihop en hel del godis på trick or treat.. Det är helt sjukt vad alla barn springer upp och ner för alla uppfarter och knackar på grannarnas hus.. Kul att se.. Och ett hus hade verkligen klät ut huset riktigt läskigt ochs skrämde vettet ur barnen, så grymt snyggt gjort!

Och igår söndag fick jag äntligen pratat med Emma. Det var så otroligt skönt att få höra hennes röst en ett o annat facebook inlägg. Har inte pratat med henne sen jag åkte iväg och det var välbehövligt. 1 tim 45 min blev samtalet. Mådde bra hela dagen sen av att ha fått prata av mig med henne! Tänker på dig vännen!

Sen bar det äntligen av ut till Folsom för att träffa Caroline, något jag sett frame mot länge och det blev topp. Supergo tjej verkligen och vi hade bra söndageftermiddag. Vi fick ätit en Ceasarsallad på ett bra lunchställe (skönt med riktig mat!!) och sedan tog hon mig till Folsom outlet där jag hittade en Nike butik 15 min innan stängning.. Jag som älskar Nike! Fick iaf köpt en t-shirt och nya joggingbyxor. Topp!

Idag har vart en riktigt rolig dag också.. Började tidigare än vanligt då JT numera har Mattehjälp på morgonen innan skolan så jag får gå upp 30 min tidigare för att se till att han är uppe. När jag släppt barnen, åkte jag vidare till gymet och körde ett riktigt tufft pass. Grymt skönt!
Kom hem, fick pratat med mamma, alltid skönt! Och så såg jag ju att Sara var online också och fick pratat med henne och Lotta =) Roligt roligt värre!!

Och dagens höjdpunkt: Jag har gått på en NBA match LIVE. Paul hade biljetter när Sacramento Kings skulle möte Memphis Grizzlies. Jag och barnen mötte upp Paul hos hans bästa vän Roman och fru (jättetrevliga förövrigt!) och sedan bar det va till matchen. Hur kul som helst och det var jämnt också. Gick till en förlängning på 5 min för att det var lika när slutsignalen gått. Slutade som tur var med att Sacramento vann =) Me like! Det var så otroligt kul att bara gå på en inomhusmatch av nåt slag igen, där det händer saker. Annat än fotboll det här :P hehehe
Såg dessutom ut som en äkta hiphoppare efter att fått låna Pauls ena Kings tröja o storlek XL. Japp, men den bar jag stolt! =)

Nu ska jag sova för klockan är snart halv ett och klockan ringer om 6 timmar. Ska ladda upp bilder imorgon på allt som hänt det senaste. Orkar bara inte det just nu..

RSS 2.0