tråkigt att flyttpacka...

som sagt så har jag sagt ja till familjen i Sacramento så nu börjar allt arbete med visum och sådant som skall göras...

dock verkar det som om CC och familjen att jag ska åka 14 september men jag har sagt 21 september så det är det enda jag väntar besked på nu, men hoppas det har ordnat sig i nästa vecka..

just nu håller jag på med det tråkigaste som finns.. flyttpacka.. ska lämna lägenheten i göteborg i helgen och flytta hem till mamma i borås tills jag åker till usa. och för er som aldrig flyttat förut, det är såååå tråkigt att packa ihop en lägenhet! som tur var hjälpte elin mig med köket igår, vilket ju också är det som tar längst tid med allt porslin som skall packas i papper..

i vardagsrummet ligger just nu massor med grejer överallt som jag håller på att gå igenom innan jag packar så man har lite koll när man kommer tillbaka om ett år...

ett par timmar till ska jag nog orka innan jag går och lägger mig... imorrn blir det full fart och mamma kommer hit också för att hjälpa mig med det sista och med städet... wohooo...

kan det inte bara vara söndag så allt är flyttat??

Viktor: jag stannar ett år så jag är kvar i Mars =)

Ja tack!

Vill bara snabbt meddela att jag ringde CC i måndags för att tacka ja till familjen i Sacramento så CA, here I come!!

Nu måste jag dock sätta fart, flyttar på lördag och ska börja packa en hel lägenhet nu.. bättre sent än aldrig! :-)

och...

..min sjukgymnast tittade på mitt knä idag som såg riktigt bra ut.. det är inte längre lika stor skillnad i styrka på baksida lår... samt att muskelbristningen i vänster lår har läkt bra..

"nu du får göra precis vad du vill!!" sa han glatt! gissa vem som studsade därifrån?? =)

"men glöm inte att hålla igång träningen" sa han i nästa andetag.. nej jag lovar elvir!!!! skönt också att veta att man kan ringa honom även om man undrar över något i USA...

innan jag drog iväg önskade han mig lycka till och avslutade en skön kommentar:

Jonna: "japp, jag ringer när ungarna sparkat sönder knät igen... vad gör jag..?"
Elvir (sjukgymnast) "sparka tillbaka!"



då ska vi se...

det har hänt massor den här veckan...

som sagt så ringde pappan i familjen till mig i tisdags kväll och vi pratade ungefär en halvtimma.. var inte jättenervös, litegrann när fröken på CC i Boston ringde och sa "We have a hostfamily that would like to speak to you, do have some time now?"... Men så fort hon kopplat ihop oss och han började prata blåste liksom nervositeten bort.. 

Att prata på engelska i telefon är inget jag är orolig över.. tack vare mitt tidigare jobb hade jag mycket med två australienare att göra och pratade konstant i telefon med dom..

Han berättade om famlijen och barnen som båda två spelar fotboll.. ibland på två olika sidor av stan så här kommer det bli skytteltrafik!! Barnen verkar väldigt sköna, glada och aktiva.. Området var tydligen väldigt barnsäkert och det finns massor att göra.. Framförallt åker de gärna till ett poolområde och spenderar dagarna där på sommaren... De bor i en liten stad utanför Sacramento som är Kaliforniens huvudstad. Det tar knappt 20 min att köra dit vilket kändes bra..

Det som kändes något alldeles speciellt med honom var att han var noga med att påpeka att det var viktigt för honom att jag får ett så bra år som möjligt... Ingen av de tidigare familjerna jag pratat med har ens nämnt det på ett så bra sätt.. Och han verkar lugn , sansad och skön..

De har haft två svenska au pairer tidigare som jag mailat, väntar dock fortfarande svar... Har sett bilder på familjen och huset och området och allt verkar jättemysigt...

när jag var på väg till sjukgymnasten ringde de från CC och frågade hur det kändes med matchningen och allt och sa att det kändes bra... och det visar sig att de har tackat JA till mig och vill gärna att jag kommer dit! Så nu är det upp till mig.. Sa att jag ville avvakta tills imorgon för att se om au pairerna har svarat på mina mail, men har de inte det så svarar jag nog ja =) vill ju inte förhasta mig utan tror det är bra att fundera några dagar och så...

har mailat lite med pappan också efter samtalet så det känns bra...

Det ser ut som det bär mot Sacramento CA i September... Jag återkommer när jag vet mer!!

morrn

tänkte bara kort tala om att jag pratade med familjen i förrgår och måste säga att det kändes jättebra! fick även adresser till deras två au pairer som jobbat för dom förut.. en är kvar just nu.. väntar på svar från dom..

hinner inte skriva mer just nu, återkommer i eftermiddag!

nu bär det iväg till elvir, min grymma sjukgymnast för att kolla att allt är ok med knät och att muskelbristningen i låret har läkt som det ska... see ya!

You have a match!

Då har jag äntligen fått en matchning i Kalifornien, närmare bestämt i en liten stad utanför Sacramento...

Familj nr 4.
Av den lilla info jag kan få fram är det en familj som består av en ensamstående pappa, en son på 10 år och en dotter på 12 år...Barnen är aktiva och spelar flera idrotter vilket passar mig utmärkt...

Vi får väl se om de hör av sig..

Har kommit på mig själv att ibland tänka tillbaka till familj nummer 1 som jag ju ändå klickade väldigt bra med, men som sagt... det finns en sak där som inte är helt ok, men de finns i tankarna ändå...

hemkommen från strandön

har precis kommit hem från strandön.. åkte i fredags eftermiddag och det har varit dåligt väder sen jag kom... inte kunde man bättra på brännan heller.. men men that's life..

men skönt var det iaf.. förutom då ormen som jag stötte på.. fattar inte varför jag springer på dom varenda gång jag är på strandön. Har varit där 4 ggr och 3 av dessa har jag mött på en orm och jag som har ormfobi!!!

för mig är strandön = ormar

längtar...

Nån mer än jag som längtar tills man kommer iväg??? Har nu under kvällen läst en hel del bloggar om folk som är iväg och jag bara känner hur det riktigt rycker i mig av längtan... Det är också skitkul att läsa bloggar där folk ska åka iväg ganska snart... Man delar mycket tankar och känslor helt enkelt!!

Jag vill resa nu... nu nu nu...!!! (ja, jag är 23 år, inte 3....)

Minnen från 2007...

Kollade precis på några gamla bilder från Diggiloo 2007... Vilket år.. det regnade hela tiden, men roligt hade vi..

LIte synd att det inte blev nån turné det här året men men, finns en mening med allt. Ska åka och hälsa på gänget senare, blir nog i Kungsbacka tror jag.. Kanske Sthlm också om jag kan! Bjuder på några bilder från 2007..

Det regnade rejält inför premiären i Ronneby....

Så här trött kan man vara när man ska gå upp tidigt och börja bygga inför ett gig... Morgontrött, jag??? Näääää....

Lite häng innan föreställningen..

Lite party hann vi med också...

Nä, nu blir det sängen! Gonatt!

Klart!

Gillar stilrent så det får blir så här så länge... hoppas det duger.. nu blir det dock sängen.. sov gott!

ändrar utseende

om temat ändras konstant just nu är det för att jag hålle rpå att ändra utseendet på bloggen... kollar vilka olika teman man kan jobba med...

lite uppdateringar

är än så länge dålig på att uppdatera, ska försöka bli bättre...

det har inte hänt så mkt... har tackat nej till två familjer totalt.. fick dock ett mail i veckan om att jag blivit matchad med en familj som jag redan sagt nej till..

hörde av mig till CC och de tyckte det var skumt.. bad de också ändra avresedatum då jag inte kan resa före 21 september... dagen efter fick jag ett mail från en annan tjej på CC om att en familj jättegärna vill prata med mig och har försökt få kontakt med mig... kollade min sida, och visst där var en familj jag redan tackat nej till.. ringde igen och nu finns de inte längre på min sida och hoppas att jag kan få en NY matchning snart..

ska ju ändå erkänna att jag  har haft ganska bra flyt ändå... det har ju gått fort för min del.. jag har aldrig vart "utan" familj i mer än två dagar sedan mina handlingar kom till boston, men det är väntan på telefonsamtalen som dragit ut på tiden...

kollade även på Lisas blogg där hon publicerat en packningslista.. tack för det!!

eftersom jag ska packa ihop min lägenhet som ska bli stående i mammas förråd i ett år så gäller det att tänka till ordentligt redan nu. Har insett att man samlar snabbt på sig en massa skit! Har bott i egen lägenhet i 4 år och shit vad saker man samlar på sig fort!!

Kalifornien...

Ok har nu en hel del uppdateringar kring mina matchningar. För det första så har jag återigen pratat med familjen som var min första matchning. Jag fick info om att de dragit sig ur pga att de inte behövde en au pair trots allt. Mamman hörde av sig till mig igår och ville prata med mig om att komma över och jobba som au pair ändå. Det lät väldigt lockande och familjen verkar grymt trevligt. Fick även prata med pappan som även han verkade trevlig, lite nervös lät han dock men trevlig.

Men det finns en grej som inte känns bra med den familjen och er som jag pratat med vet vad det är... Så det blir ett nej till den familjen... Igen...

Den familjen jag just nu är matchad med, väljer att kalla den familj nr 2. Vill inte gå ut med namn förän allt är klart. Familj nr 2 fick jag ett mail från som jag skrev igår, och har nu mailat tillbaka och bifogat ytterligare foton.

Men som sagt, magkänslan säger nej.. För ju mer jag tänker på det.. desto mer vill jag ju faktiskt helst hamna i Kalifornien. Det känns inte som om de ens har tittat på den delstaten för mig. Familj 1 och 2 bor båda två i Saint Louis, eller i närheten, så det känns som om CC eventuellt har placerat mig i det området tillsvidare.

Jag skulle kunna tänka mig att öppna upp mot övriga USA om jag visste att de iaf kollat på Kalifornien. Funderar nu på att maila CC för att meddela att jag vill hamna i Kalifornien och är medveten om att det begränsar mig och kan ta längre tid.

Varmt varmt varmt

Ok det är så varmt ! Men man ska inte klaga då vi sällan har det så varmt här i Sverige...

Har idag fått ett mail från familjen som jag just nu är matchad med. Har inte hört ett ljud från dem sedan matchningen för 1½ vecka sedan. Mamman berättade lite kort om familjen och deras två döttrar på 5 och 2½ år. Fick även bilder på barnen.

Men nånting inom liksom blinkade till, hon vill gärna att jag mailar tillbaka med mina planer för framtiden och generellt berättar om mig själv. Min första tanke var, "men jag har ju redan skrivit ett sådant brev." Ett ganska långt brev dessutom, så nu lär det väl bli en hel del upprepningar. Får se vart det leder, men känns lite skumt, ring och prata med mig istället! Hmm.. magkänslan tvekar just nu...

Och något som jag lovat mig själv är att i detta fallet MÅSTE jag gå på MAGKÄNSLAN!!! Ignorera inte det, för det funkar i 99 fall av 100 aldrig.

Så magkänsla magkänsla magkänsla...

RSS 2.0