Anna på besök

ATTENTION KUNGEN: Rummet har fått sig en härlig nyans av gråa, vita och gula ballonger tillsammans med sängens utomordentliga storlek.. Ljuset faller ännu bättre nu med en klockradio som fångar upp det turkosa i täcket. Skönt att någon kommenterar rummets nuvarande möblemang...

Det var internt.. Nu till dagens inlägg..

Ja det har inte blivit så många uppdateringar den här veckan.. Anna är ju här så blir inte att man sitter vid datorn så mkt.. I måndags åkte vi till Old Sacramento och gick runt där en liten stund.. Dock regnade det så vi tröttnade ganska snabbt.. bestämde oss för att det fick bli lunch på IKEA.. Köttbullar och mos.. Mums!!

När vi kom hem tog vi det lugnt mest och Anna stensomnade på soffan.. hehe.. Ja vi är båda två ganska trötta vill jag lova! Sen bar det av till Jordan's fotbollsträning och efter det åkte vi bara hem och satt vid datorn för att planera vår Los Angeles tripp till helgen och vi tror det blir bra som vi har tänkt oss.. Finns ju så mkt man vill se

I tisdags var vi downtown och åt lunch, sen släppte jag av Anna vid State Capital där hon skulle gå en rundtur medan jag hämtade barnen och åkte till deras counseling... Hade själv gärna gått med på den turen men det får bli en annan dag.. Jag har tid så att säga.. :P hehe
Vi plockade upp Anna efter barnen var klara och droppade barnen på Pauls jobb.. Jag och Anna åkte hem för att äta och så inför kvällens NBA match mellan Sacramento Kings och San Francisco Warriors.. Mirela och Therese följde också med och det blev en bra kväll. Avslutade med en glass på Big Spoon. Me like! =)

Igår hade jag min danskurs för första gången och jag kan väl säga att jag och Jessie från min LCC grupp var klart yngst på detta ställe.. En kvinna i 40-årsåldern sen var det nog 60+ .. men det var grymt kul ändå.. mer indisk dans än vad jag trodde och vi lärde oss Bollywood.. Nästa vecka blir det magdans och det kan ju bli intressant.. På kvällen var jag och Anna på Folsom Outlet och hittade en del men blev inga inköp.. Ska ju till LA i helgen och då vill man ju hålla i pengarna..

Idag blev äntligen första tennislektionen av och det var kul.. Ser fram emot att komma igång på riktigt liksom.. Idag fick vi mest känna på att spela och han ville nog kolla lite var kunskapsnivån låg nånstans tror jag.. Vi åt en snabb lunch på Hardrock Café med Mirela innan det bar hem och en himla massa skjutsande fram och tillbaka med barnen..

Nu har vi iaf kollat på vad vi vill göra i LA och jag är färdigpackad tror jag så nu är det lugnt! =) Längtar mest till imorrn men är såååååå trött så nu stupar jag i säng.. Gonatt! Är tillbka på söndag men inte säkert jag bloggar förän på måndag..

Over and out!

PS. Jag har läst några av mina gamla inlägg och insett att svenskan inte alltid är på topp och att man har rejäla stavfel.. som att man stavar tåg istället för tog.. nej jag är inte dyslektiker, skrivr bara fort och kollar inte alltid.. hehe.. det får ni leva med ;)

San Francisco i kort version...

Inte några nyheter från syrran ännu.. Går bara och väntar och väntar och väntar..

Då har Anna kommit hit =) Just nu har jag precis släppt barnen på skolan och Anna ligger och sover.. Det spöregnar ute så vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag.. blir lugnt kanske?

Iaf... San Francisco var helt otroligt! Jättefint och mäktigt..Vi har gått oavbrutet två dagar i rad så jg känner lite i mina vader idag och min ländrygg värker vill jag lova! =) Men det var det värt..
Jag åkte tåg i lördags morse till San Francisco.. När jag väl kom dit ösregnade det. Kul, tänkte jag.. Såg att det var nån form av demonstration mot dödstraff.. Tog en taxi till vårat vandrarhem .. då började vi åka upp och ner på gatorna och det är INTE LITE det lutar vill jag lova.. Anna dök upp sådär 20-30 min efter mig.. Vi pratade litegrann innan vi gick och åt.. Vi letade en stund men bestämde oss till slut för ett hederligt traditionellt diner jämte hostelet..

Sen bestämde vi oss för att gå utmed pirerna och kolla om vi kunde hinna med en tur ut till Alcatraz redan idag.. Vi gick så vi kom ut till hamnen och strosade omkring där och solen kom fram och det blev kanonväder =) Det gillar vi.. Hur fint som helst att gå utmed pirerna. När vi kom fram till Alcatrazbåten var resten av dagen utsålda men vi köpte biljetter till kl 9 söndag morgon.. Nu bar det av till Lombard street.. Och eftersom det var fint väder och vi gillar att kolla oss runtomkring gick vi dit och så himla långt var det ändå inte.. Men mina damer och herrar.. Här lutar det riktigt ordentligt!! Grymt kul at se.. Efter det tog vi taxi ut till Golden Gate Bron för att hinna innan det blev mörkt och vi hann precis.. När vi gick därifrån hade solen gått ner och vi kunde se staden upplyst.. Jättefint! Vi tog lokalbuss hem till hostelet. Köpte oss en Subway, gick runt vid Union Square en stund innan det blev dusch, tjöt och sängen..

Gick upp tidigt Söndag morgon för att duscha (ja, jag måste duscha på morgonen). Frukost och ihoppackning av våra grejer.. Vi checkade ut och låste in vårat baggage i ett rum bredvid.. Var dock tvungna att köpa två hänglås så vi faktiskt kunde låsa också.. Sen gick vi ut mot Ferry Building för att kolla vår hemresa till Sacramento.. Men det började bli tajt med tid för att hinna med båten ut till Alctraz så vi fick traska på bort mot den piren istället.. På vägen mötte vi en massa människor som joggade och det måste ha varit någon form av lopp den här morgonen. Sen gick vi på båten och åkte ut till Alctatraz. Jättemäktigt får jag säga och otroligt intressant att se.. Tog nog lätt 100 bilder bara härinne.. Man fick en "audio tour" vilken betyder en inspelad visning så man har hörlurar på sig.. låter kanske inte så spännande men väldigt bra faktiskt! Jag gillart!

Efter 2 timmar här så åkte in till hamnen igen.. Vi tog oss till Pier 69 men nu regnade det igen så blev mest att man stressade igenom.. Sen blev det lunch på McDonalds på Fisherman's Wharf.. Kanske inte det bästa men ibland får man ta det som finns. Vi hade liksom inte tid att sätta oss ner och äta kände vi.. Vi gick sedan mot Union Square. Vi passerade LIttle Italy och Chinatown.. jättemysiga områden och kul att se.. När vi kom till Union Square hoppade vi på en klassisk gammaldags spårvagn (Cable car).. Åkte över stan och tillbaka.. Sedan gick vi runt och kollade i några butiker på Union Square, bl a Nike Factory, Levis och Macy's.. Vi var även inne på Louis Vuitton och hittade en jacka för ca 15 000 SEK. Nej tack tänkte vi och gick vidare.. Vid det här laget kände jag att min rygg inte riktigt pallade mer promenader och vi var båda helt slut och jag var återigen hungrig.. Vi tog en Subway igen.. Åt halva på plats, pratade med några Norska tjejer som studerade en termin i Berkeley. Sedan hämtade vi vårat baggage och åkte hem..

Barnen var såå söta och hade målat teckningar åt oss båda när vi kom hem... JT sover inne hos Paul så Anna har hans rum den här veckan.. Absolut inte nödvändigt alls sa jag men skönt kanske att få lite egen space för oss båda den här veckan ändå.. Tror båda två kopplar av på ett annat sätt..

Mer bilder kommer inom kort..


Anna och jag ovanför Lombard street


Lombard street


Golden Gate Bron


Alcatraz

Tennis... nån gång...

Det har inte gått så bra det där med Tennislektioner än.. Varför? Båda lektionerna den här veckan har blivit inställda. Varför? Det har regnat. Kul...

I tisdags var det väl ändå lugnt men idag när det inte regnade tänkte jag väl ändå att det skulle bli av. Kommer dit och står och väntar med de andra så kommer en tjej och säger att det är inställt för att banorna är fortfarande blöta.. Det kunde han inte ha skickat ut ett mail på?? Gick iaf till hans kontor och hälsade på honom. Känns bättre så... Så bättre lycka på tisdag..

Annars längtar jag mest till helgen.. Anna kommer ju hit från Milwaukee och vi ska till San Francisco i helgen.. Sen blir det LA nästa helg.. Japp, kul ska det bli!! =) Nu ska jag nog dock ta och springa på bandet här hemma samtidigt som jag plöjer igenom några avsnitt av säsong 4 av 24..

Blir nog en bra dag det här med...

Sen går man ju och funderar på vad man ska göra när man kommer hem.. Och det känns som om jag faktiskt nu har bestämt mig.. De som känner mig väl har väl hört mina funderingar och tankar som bara går runt i en cirkel MÅNGA ggr och tror att de snart inte orkar lyssna mer.. :P .. Klandrar dom inte.. jag blir trött på mig själv ibland.. Men när jag kommer hem blir det jobb/extra plugg ett år för att skriva bra resultat på högskoleproven för att sedan söka in till sjukgymnastlinjen HT 2011. Nåt som har funnits med sedan gymnasietiden och som alltid vandrat med mig i mina resoneringar kring saker och ting...

Mot löpbandet!!


det närmar sig..

jag hoppar till och hjärtat slår några extra slag varje gång telefonen ringer... det är ju dags för syrrans bebis att komma ut när som helst.. imorgon tisdag är det sagt men tar nog några dagar extra tror jag personligen.. åhh, nu vill jag vara hemma!! Fick iaf pratat med syrran idag och det känns bra! Kungen; nu ska du ta hand om din Drottning!! =)

helgen var lugn.. jag M och T gick på bio i fredags och såg "Up in the air"... rekommenderar den inte! Reklamen för filmen är i stort sett hela filmen och de enda bra bitarna.. men trevligt sällskap gör ju det alltid bättre... mådde inge vidare i lördags så det blev lugnt.. igår hade i au pair möte tillsammans med Ms grupp.. Vi åkte till ett ställe som heter Sky High Sports.. där vi hoppade i studsmattor sådär 40 min och jag måste ju säga att det var grymt kul! mkt roligare än jag kunde föreställa mig och man blir precis kalassvettigt...

sen åkte jag med M och T, köpte pizza och satt och tjöta några timmar.. Körde T till Target som behövde köpa ett par grejer, sedan körde jag hem henne innan jag åkte hem.. = Bra söndag :D

Idag var det Martin Luther Kings Day vilket innebär röd dag.. Barnen hemma från skolan och Paul från jobbet.. Eftersom det ösregnade idag så tyckte Jordan vi skulle ha en film dag.. inte mig emot! Så vi såg ett par filmer på dagen.. Sen åkte hon till sin träning och jag fick uträttad ett par ärenden.. Bland annat att köpa ett tennisracket inför min tenniskurs som startar imorgon.. Lovar att rapportera närmre! =)

Nu ska jag slappa lite med säsong 3 av 24 och sen sova.. Min klockradio har fått för sig att inte göra som den ska.. Alarmet sätter igång fastän jag stängt av det och en del av siffrorna saknas så det ser ut att klockan är 5.00 när hon egentligen är 9.00... Kan bli jobigt på morgonen när man inte riktigt är vid medvetandet.. hehe..

Och jag vill också säga att jag är sååå glad över att en av mina närmsta vänner nu äntligen har tagit sin examen till förskolelärare!!! Grattis Emma, det är du värd! Hon har inte haft det lätt alla gånger och jag är otroligt stolt över henne! =) Saknar dig vännen!


Sky High Sports (reklambild)

Sängen är sååå skön!!

Ok, grabbarna kom inte med sängen förän kl 22 igår kväll.. liiiiite väl sent kan en annan tycka och Paul var INTE glad.. det kan jag förstå!! har man en utlovad leveranstid mellan 17-21 så förväntar man ju sig inte att de ska dyka upp kl 22... Dessutom har vi barn i huset som ska lägga sig och sova för att gå upp till skolan dagen efter...

Men de monterade iaf ihop sängramen och fixade in madrasserna.. Jag hade spenderat hela kvälen att tvätta alla nya lakan och grejer så det var bara att ta på dom!! Har lite svårt att bestämma ig hur jag ska placera sängen dock.. Antingen som den förra var, alternativt mot tvn.. Just nu står den mot tvn... måste ju testa det.. Bara till att flyta på den annars...

Tycker ni? Stor skillnad eller? Nu ska nog mitt huvud må bra igen tror jag =)

Före:




Efter:





Danskurs...

Här sitter jag nu i mitt rum UTAN säng än så länge... Inte ens den förra sängen står här... Jag och Paul fick lite fart förut och tog isär sängen själva och bar ner så det enda grabbarna behöver göra är att montera den nya sängen och placera madrassen på den.. Ja, inte så svårt kan man tycka.. nu är det dock så att de ska dyka upp mellan 17-21.. klockan är nu 19.29.. SÅ de har fortfarande god tid på sig, men jag hade hoppats på att det skulle vara klart innan 21.. skulle inte förvåna mig ett dugg om dom ringer och säger att de tyvärr inte hinner... jisses.. men som sagt.. 90 minuter har de kvar.. det ska dom väl klara..

För övrigt har jag idag städat mitt och barnens badrum för det såg ut som sjutton.. blir snabbt smutsigt med tre personer därinne.. speciellt 2 barn! Så nu är det rent och fint därinne..

Och mina damer och herrar, nu till rubrikens innebörd! Jag, Jonna Hagberg, har skrivit in mig på en danskurs för nybörjare på vuxenskolan här.. "World Dance & Fitness".. Låter er smälta den punkten ett tag så kan vi återkomma till detta senare, för jag tror att vissa av er nog skrattar ihjäl er just nu.. kan meddela att det gjorde jag med när jag gick därifrån med kvittot från min anmälan/betalning..

Ikväll börjar nya avsnitt av Greys Anatomy också! Grymt! Bra när man inte behöver gå in på internet för att kolla på senaste längre... Bara till att slå på tv:n =) Me like! Däremot så börjar det kl 21 så jag hoppas verkligen sängen kommer innan dess!


Jordan's sätt att stava "Jag älskar dig" på svenska.. Hur sött som helst! Hon är dock bättre på att uttala det än stava det! =) hehe


Mitt rum i väntan på ny säng...

sängen på G

ja då var en ny säng äntligen beställd och leveras på torsdag mellan kl 5 och 9.. det bästa är att de som levererar den också monterar ner min gamla, tar med den och madrasserna.. monterar upp den nya sängstommen och placerar den nya madrassen därpå.. Ja det blir nog bra det.. ska bli skönt att kunna röra på sig i sängen igen känner jag..

i helgen hände mkt och inget.. men det största familjemässigt är ju ändå att Anna (familjens förra au pair) kom och besökte oss i lördags.. jag visste ju att hon var här men barnen och Paul hade ingen aning så förvåningen var stor när hon plingade på dörren.. det var jättekul att äntligen träffa henne.. fick inte pratat jättemkt med henne.. jag tyckte ju barnen kunde få så mkt av hennes tid som möjligt! hon tog sedan med dom till mcdonalds för att bjuda dom på milkshake.. jag tackade nej till åkturen, kände att barnen nog skulle uppskatta lite egen tid med henne och jag var väl från början inte på topphumör tyvärr..

men förhoppningsvis ska vi bowla ihop med barnen på måndag då dom är lediga från skolan.. ska bli kul!

har idag också betalat collegeavgifterna.. eller inte jag.. Paul, men huja.. 342 dollar.. 3000 sek i runda slängor.. för 1,5 credits.. jag måste läsa totalt 6 credits.. alternativt 72 timmar... ska räkna på hur många timmar totalt den där tenniskursen kommer vara.. kanske kan man tillgodoräkna sig timmarna istället och då klara av mer... hoppas på det..

så från och med nästa vecka blir det tennis tisdagar och torsdagar.. ska faktiskt bli riktigt roligt!

men nu är jag aptrött och ska lägga mig.. sitter med telefonen i högsta hugg för att vara beredd på ett samtal från syrran "nu är det dags".. nu kan det ju ta allt ifrån 1 dag till 3 veckor liksom... man vet inte.. spännande är det iaf!

gonatt sverige!

Det är lugnt igen...

Nu har hemlängtan lagt sig så ni kan andas ut igen =)

Igår kom Mirela hit och vi spelade Wii hela kvällen.. vi kom fram till att det enda jag verkar vara bra på när det gäller spel av något slag är wii-boxning och wii-golf.. Vi spelade Mariokart också men där gick det inge vidare för mig!! Och har ni följt bloggen vet ni även att Monopol som vi brukar spela är absolut inte min grej, förlorar varenda gång.. Roligt hade vi iaf!

Imorse hade jag satt kl på 10 för att gå upp och kolla på Jordans första match för Select säsongen.. Men ville inte alls gå upp.. vaknade till dock när det ringde på dörren sisådär 1000 ggr.. vägrade gå upp och öppna dörren när jag låg och halvsov.. men det var tur att det ringde på dörren för jag fick tittat på klockan när de gett upp och insåg att Jordans match börjar om 20 min.. upp och slänga i sig en snabb frukost och iväg.. Det var en bra match.. lite trögstartad, men sen kom den igång.. det blev tillslut 3-3.. bra jobbat!

jobbar kväll ikväll.. Paul ska iväg på nån fest så jag och barnen ska ha det mysigt.. iaf jag och JT, Jordan ska troligtvis till en kompis ikväll... Kanske sova över också.. Vi får se..

Nu har jag duschat och plockat undan i mitt rum.. Imorgon eller på måndag ska jag få min nya säng =) Det gillar vi! Här ska storstädas inför det.. Kanske man kan sova utan att slå huvudet i räcket?? hehe

Nu ska jag slappa med lite Hänt Extra och djungelvrål tror jag.. Puss på er!

Hemlängtan

Ja då var den ett faktum... Hittills så har jag varit lyckligt lottad och inte haft speciellt stor hemlängtan. Nästintill ingen alls. Klart jag har saknat min familj och vänner, men har ändå längtat hem liksom.. Trots att jag nu varit här 3½ månad...

Men idag slog den till... Inte för att jag inte trivs, och inte för att barnen varit jobbiga (tvärtom, de har varit änglar hela veckan)..

Fick världens bästa och finaste paket från min syster och Anders idag. När jag såg godiset blev jag först jätteglad och gillade även ballongerna.. sen såg jag ett fotokollage från deras semester som gjorde att leendet försvann lite lätt och kände en längtan efter dom... sen skrattade jag gott åt Hänt Extra tidningen som jag ju faktiskt nu måste läsa igenom.. Tack för att ni hjälper mig hålla mig uppdaterad på den fronten! =) Och sen kom det som ledde till mina tårar, den inramande bilden dom gjort och gråten bara kom flödande.. då och nu längtar jag faktiskt hem.. något så enormt mycket!! att läsa det de skrivit till mig stoppade inte direkt tårarna..

så just nu, just idag för första gången sedan 21 september längtar jag hem ordentligt!! och idag var också första gången jag gråtit sen jag kom hit...

älskar er nåt så enormt mycket och saknar er just nu så det gör ont!! ta nu hand om magen och bebben!!

Puss på er!


2010

imorgon börjar vardagen igen och det ska bli så skönt... är inte van att ha ungarna hemma hela dagarna så det ska bli så otroligt skönt med en "vanlig" vecka igen..

och nu ska vi börja äta nyttigare här i familjen också.. hoppas verkligen vi kan få till det! =)

nyår va riktigt kul! firade tillsammans med Therese, Mirela och M's kompis Madde som var på besök.. Galet kul och många goa skratt.. Dagen efter var inte lika roligt dom första timmarna innan vätskebalansen återställt sig och vi beställde en stor fet pizza och kollade på Pantertanter på TV.. mycket bra bakisdag! Avslutade även med att kolla på "Flickan som lekte med elden" Bra film, trevligt sällskap.. bra helg med andra ord...

Sen var det mest lugnt resten av helgen.. Shoppade med en kinesisk tjej i lördags efter att jag och Anna bokat allt inför hennes besök här.. San Francisco och Los Angeles är nu helt bokat och klart! känns sååå skönt!

Idag fick jag även pratat med min moster vilket var jättekul! Var ju så längesen sist. Och sen fick jag även pratat med Emma vilket var grymt kul, och välbehövligt!! En av dom få som orkar lyssna på alla mina grubblerier hit och dit om samma saker om och om igen.. 2 h 30 min tog det.. och inte kände vi att vi var klara efter det heller.. men middag hos Grandma väntade... Tack Emma för en mycket trevlgt samtal, det lär vi göra om =) hehe..

Nä nu ska jag slappa framför tv:n med lite Daim innan det är läggdags..

God morgon Sverige!


Mitt nyårssällskap =)


Nyårsmiddag


Min nyårsoutfit.. dock var inte hatten min!


gott nytt år!


hatten gick runt under kvällen


snygga miner?? nej, det är väl inge kul??


Dagenefter pizzan... YUMMI!

gör tydligen ungefär samma min på de flesta foton.. hmm.. får nog ändra på det framöver

RSS 2.0