Gott nytt år!!!

Vill bara önska min familj och mina vänner (och alla andra också för den delen) ett riktigt gott nytt år!!

Jobbar just nu och Paul kommer hem om ett par timmar, sen blir det att göra sig iordning och åka till Mirela!

Puss o kram på er alla!
Saknar er!!

Lååång uppdatering

Bläddrar ni längre ner efter detta inlägget kommer ni se en massa bilder på det senaste som har hänt... Och då menar jag verkligen måånga bilder!

var ska jag börja?? Det finns så mycket att berätta...

Julen har iaf passerat och den var bra. Mysig och trevlig även om det var riktigt svårt att få till någon julkänsla här..

Barnen har iaf varit hemma på jullov vilket har inneburit mer jobbtid för mig.. Har inte dagarna ledig som man är van vid och därför också inte lika mycket fritid eller tid att sitta framför datorn och prata med vänner och familj... En dag spenderade vi hos Grandma och bakade julkakor. Vissa av de var också pepparkakor men inte smakade det som hemma riktigt, det kan jag inte påstå! Men roligt hade vi iaf även om barnen tröttnade efter ett tag..

Dagen efter bar det av till Ikea för att inhandla Glögg, pepparkakor och julmust men givetvis så var julmusten slut. Och inte hade de Blossas glögg heller.. Det fick bli Herrljungas.. Sen åkte vi hem till Grandma, tittade på White Christmas, en riktig klassiker innan vi åkte runt i Sacramento och kollade på julbelysning.. Vissa hus var helt otroliga.. Det som jag minns mest är ändå huset som varje timma spelar musik ihop med sin julbelysning genom en radiostation. Skithäftigt att se.. Mest för att det var ett helt vanligt hus i ett bostadsområde.. Hade inte vart speciellt impad om det varit downtown vid en show eller nåt liknande, men här var det häftigt.

Vi åkte nog runt i säkert 2-3 timmar.. Fick ett hundratals kort och några videor men fick enbart upplagt ett par här..

Dagen innan julafton kom jag och barnen överens om att storstäda huset som en överaskning till pappa. För tydligen brukar de göra det när han kommer hem på Julafton (ja man firar ju jul på Juldagen).. Han jobbar ändå halvdag på Julafton.. Jag hade ju ställt in mig på att jag skulle stå där och städa själv efter 2 timmar men icke.. Barnen hängde i ganska länge och jag fick äntligen skribbat de där förbaskade toaletterna.. För att få bort den där ringen som kan bli efter vattnet ni vet.. Ja, jag fick använda en skruvmejsel för att få bort smutsen, inte ens tvålull funkade!!! Det är något jag stört mig i tre månader.. Och vi fick städat alla vrån och skrymsen som jag stört mig på sen jag flyttade in iaf så det känns skönt.. men vi hade nog behövt en dag eller två till för att verkligen få stället rent.. Men Paul var så otroligt tacksam när han kom hem..

På julafton städade jag mitt eget rum för det hans ju faktiskt inte med på städardagen och så gjorde jag mammas köttbullar inför middagen med Grandma på juldagen och då blev riktigt bra. Inte helt bra precis som mammas men för att vara ett första försök så var de bra. Ala gillade det också utom JT men tror mest att han hade bestämt sig för det innan. Likaså blev det med risgrynsgröten som jag faktiskt lyckades helt och hållet med =) Där höll han för näsan när han åt...  Jaja.. Alla kan ju inte vara nöjda..

Vi åt middag hos grannarna och det var mysigt. Inte för att jag inte trivs i familjen men det var faktiskt riktigt skönt att sätta sig och prata med en vuxen kvinna för en gångs skull.. Gillar Paul starkt och har inga problem att prata med honom om allt, men ibland är det bara skönt att prata med en annan kvinna!

På Juldagsmorgon blev jag väckt av barnen klockan 7 för då ville dom öppna presenterna.. de kunde inte vänta längre.. visst visst.. upp, groggy, gjorde te och satte mig i en fotölj och så började barnen öppna.. tror båda två är nöjda med sina presenter.. framförallt JT som lyckades få allt han önskat sig.. ett schackspel och en elgitarr... grabben var nöjd om vi säger så.. och vi har spelat två parti schack, varav jag förlorade en gång på allvar! Han är smart!!! Jordan fick en kamera, en ipod och annat smått och gott så jag tror hon är nöjd! har lovat henne en tjejdag på ett shoppingcenter och biokväll också, det gillar hon nog!

resten av helgen tog vi det lugnt bara.. jag, Theres och Mirela skulle gått på filmen Avatar på IMAX men den var givetvis utsåld och varken jag eller Theres kände för nåt annat så vi spelade gammelkortet och stannade hemma denna lördagkväll.. riktigt skönt!

Idag har jag även fått pratat med Anna och det är nu helt klart att hon kommer hit i Januari.. 23 landar fröken i San Francisco där jag möter upp henne och så spenderar vi helgen där.. Åker hem och hittar på saker här i Sacramento för att helgen därpå åka till Los Angeles =) !!! Ska bli så otroligt kul coh något jag verkligen ser fram emot!!

idag fick jag förövrigt shoppat större delen av min nyårsoutfit.. jag fick ju informationen från min kära vänner att de inte släpper in mig i huset med mysbyxor.. så nu var det bara skor kvar att fixa.. det blir morgondagens uppgift!

Nu fick ni er en ordentligt uppdatering.. Jag har säkerligen glömt en massa detaljer men det får man ta.. nu hoppas jag att bli lite bättre på att uppdatera igen.. men som min vän elin skrev i ett mail nyligen... "skönt att du inte uppdaterar så ofta så man kan kommaikapp snabbt när man inte läst bloggen på ett tag".. eller nåt sånt sto det..

nu ska jag sova.. klockan är över midnatt och imorgon kan bli en lång dag.. som kanske avslutas med en träning tillsammans med Theres downtown.. ja, varför inte??

Puss o kram på er alla!!


Mååånga bilder :-)

En samling bilder från senaste tiden.. Nu kommer många bilder så njut..


Kakbak hos Mirela


Vi dansade medan vi bakade!


Theres är klar för middag..


Mirela är nöjd =)


Vår julgran är färdigpyntad..


Jordan ska slå in presenter


Marc, Ale, Jessie och Eliza.. Min au pair grupp!


Vi åkte skridskor på vårt aupairmöte.. Blandade nationaliteter är det också: Mexico, Tyskland, Sverige, Mexico, Kina och Polen.


Jag och underbara Ale =) Störtskön mexikanare!


Julgranen downtown Sacramento


Efter aupairmötet åt vi på Hard Rock Café


Fick en mössa av familjen Carter, det står: "I've been good".. Me like =)


Vi åkte till mormor och bakade julkakor..


Jordan


Vi är glada över julbaket!


Vi fick låna t-shirtar av Grandma istället för förkläden så vi slapp smutsa ner våra kläder.. min t-shirt var ett antar storlekar för stor.. Det var även JTs.. hehe


Endast en liten del av alla kakor.. Notera svenska kakan!!!


Vi åkte sedan ut och kollade på olika ljusbelysningar.. Vissa var för mycket. Vissa var häftiga och vissa riktigt fina.










Vi såg många limousiner som folk hyrt för att åka runt och kolla på julbelysningar.. Vi såg säkert 10 olika limousiner under kvällen..




Fick till det lite juligt i mitt rum i alla fall...


Mina inslagna klappar till barnen och Paul..


Vi öppnade alla en present på Julafton.. Denna öppnade Jordan...


På middag hos grannarna.. Halsbandet var min julklapp från Jordan...


Våra strumpor.. Notera att jag fick min egen med ett J =)


Juldagsmorgon = Öppna julklappar!!


JT fick en elgitarr i julklapp. Behöver jag säga att grabben är nöjd?? =)


Mina julklappar =) Jag är grymt nöjd!


Vädret på Julafton och Juldagen. Runt 14-15 grader celsius.. Lite skillnad från hemma va??


Vi åkte till Grandma och åt middag samt bytte julklappar!


Paul lär barnen spela schack medan vi väntar på att maten ska bli klar...


En skön dekoration i området där vi bor...


Huset jämte hade lite mer vid sin tomt =)

God jul!!

I sverige är nu klockan 06.05 när jag skriver detta.. Alltså julafton! God jul på er hemma i Sverige!!

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag orkar inte skriva mkt idag utan ville mest tala om att jag lever, mår bra och säga god jul på er alla!!

Senaste dagarna har jag haft fullt med barn som har varit hemma och julbak hos mormor, åka och kolla på julbelysningar i stan, ikea och storstädning.. Mer info ska jag försöka orka med att sätta mig och skriva ner i helgen när julstressen lagt sig..

Bilder kommer givetvis också snart komma upp! Jag lovar, har inte hunnit eller orkat bara!

Nu ska njuta av två fantastiska dagar här i USA och jag hoppas ni alla får en mycket bra jul så återkommer jag i helgen!

Puss o kram på er alla!!

Ps. Mamma, jag fick filmen, tusen tack! Yvonne, tack för julkortet! =)

kladdkaka och julgran

varför inte? har precis bakat en kladdkaka med JT.. de har Potluck i skolan där man får ta sig nåt att äta hemifrån och JT ville väldigt gärna att vi skulle göra en kladdkaka, eller Klädcake som det så fint blir på engelska =) hehe..

Men den ser inte riktigt ut osm sen den ska så vi får se hur bra det blev.. Och smeten smakade inte riktigt rätt, nästan, men inte riktigt... men det blir nog förhoppningsvis ätbart iaf! =) hehe...

har idag varit iväg med Paul och fixat nya däck till min bil och jisses vilken skillnad det blev när jag körde efter det.. vi åkte också och köpte julgran som jag så snällt fick välja ut.. det gillar vi! =) så nu står den i vardagsrummet och barnen ska dekorera den imorgon.. det blr bra det här.. ska nog snart få julkänsla hoppas jag..

och han fick tummen ur att kolla om han hade ramen till den större sängen på vinden så är det bara en madrass som ska beställas.. och det lär väl ta ett tag till.. men det blir nog bra..

avslutar med att publicera kommentaren från And.. förlåt.. Kungen... angående namnet Shauna och Jonna.

Postat av: Kungen....

"God's grace".
Lite meningslös information....?...

The girl's name Jonna \j(on)-na\ is a variant of Johnna (Hebrew), and the meaning of Jonna is "God's grace".

(The girl's name Shauna \sha(u)-na\ is a variant of Shawna (English). See for meaning of Shauna.)

The girl's name Shawna \sha(w)-na\ is pronounced -shawn-NA. It is of English origin. Feminine variant of Sean (Irish, Gaelic) "God's grace".


Så då vet ni det! Tack Kungen, nu vet du vem du som äger ;-)

Shauna

ja jag tror aldrig berättade om mitt amerikanska namn?? när jag skulle beställa en kaffe på starbucks för ett tag sen med Mirela så hade de lite svårt att uppfatta mitt namn.. när jag sedan fick muggen med den mycket goda latten i, stod det fint "Shauna" på den.. så nu har jag bytt namn.. iaf när jag är på Starbucks!

idag har jag skrivit klart alla julkort OCH skickat dem.. är lite sent ute så det är inte säker att de kommer fram i tid men jag hoppas på det!! pratade med sara på skype samtidigt och lyssnade på julmusik. bra morgon med andra ord.. vi hade språklektioner också! jag undervisade i engelska medan sara rättade till min svenska... bra samarbete, som alltid! =)

helgen innebar pepparkasbak.. eller ja.. bak iaf.. blev inte så mkt pepparkakor då degen på ikea var slut.. men chocolate chip cookies blev det.. lite vin, mycket dans och god mat. En bra helg kort och gott.. vi såg även filmen Brothers och den var över förväntan bra!

Paul är hemma idag och imorrn så förhoppningsvis får jag min nya säng snart.. han har idag iaf fixat tid till däckbyte på min bil och det gillar vi.. för däcken jag har nu är inge bra!! att få vattenplaning från stillastående säger väl en del (inte enbart beroende på föraren!! haha)..

fick pratat med mamsen idag också och det var skönt! hoppas hon får en bra och avkopplande jul, det behöver hon och det är hon mer än värd!!

mormor! jag fick ditt julkort idag, tack så hemskt mycket!! det står här på byrån i mitt rum nu.. =)

Nu ska Shauna snart byta om för att köra Jordan till sin fotbollsträning och själv blir det löpträning och trappträning... Bra Måndag?? Svar: Ja!

PS. Bilder kommer senare, eller imorrn.. Orkar inte ladda upp nu..

ytterligare ett körkort rikare...

dagen började bra iaf med en starbuckskaffe tillsammans med therese.. hon hade ett break innan min uppkörning, blev perfekt!

ja då har man gjort uppkörningen igen... och klarat det, igen! när man fick beskedet i sverige att "ja, du har klarat ditt körkort" så kände man gud va skönt.. nu slipper jag plugga teori och köra upp... nu kan man bara köra.. och så idag, två år senare ska man köra upp igen.. och visst gick det bra. det gick tydligen riktigt bra!!! =) så nu får jag förhoppningsvis själva körkortet inom ett par veckor så man slipper åka runt med en lapp "temporary driver's licesne" och leg...

Paul är lite exalterad här idag... han har ganska nyligen fått reda på att hans bästa väns fru har åkt in på sjukhuset för att föda deras första barn... till saken hör då att vännen befinner sig i en annan stad och sitter just nu på ett privatplan på väg till sacramento.. där kommer paul plocka honom och sedan troligtvis spendera natten på sjukhuset tillsammans med familjen... fick lite känslor själv med tanke på syrran.. det samtalet när anders ringer "vi är på väg till sjukhuset, det är dags!" och som jag sagt hundra ggr, ring mig oavsett tid och får du inte tag på mig på mobilen så ring huset... Paul hälsar att det är ett krav även från honom.. ok??? =)


uppkörning imorrn..

då har jag uppkörning imorrn.. känns helskumt med tanke att jag har ett temporary driver's license och har kört nu i två månader... men jaja.. ska bli skönt och få det gjort och hoppas verkligen att jag inte tabbar mig på nåt!

idag var dag nr två som jag sprang i trappor på anläggningen där Jordan har sin fotbollsträning.. och första gången gick bra, men idag var det tungt.. fy sjutton.. avslutade med jämfotahopp uppför trapporn också men det blev bara en vända... mina ben bar mig inte.. ojoj.. det här måste vi jobba på det!!!

imorrn blir det också en morgonkaffe med therese innan uppkörningen.. bra uppladdning =) i helgen blir det nog pepparkaksbak, det gillar vi!!

pratade även med anna i över två timmar idag.. hur kul som helst att pratat med henne, vi har ju inte pratat sen au pair skolan i new york!! vi pratade lite om att förhoppningsvis åka en sväng till san franscisco och los angeles i januari.. taggad som tusan blev man ju =)
skulle sedan hoppat in och duschat och åkt iväg för att kolla på julklappar men så var ju fröken sara online och även där blev det ett samtal i 1½ timma.. far min ringde även idag så jag tror jag satt i telefon i 4 timmar imorse.. det var ju inte planerat.. men roligt!! =)


Här har Jordan fotbollsträning och här joggar jag även några varv under tiden..


efter det blev det löpning upp och ner för dessa hemska trappor..

snön kom faktiskt...

sådär himla mycket snö var det inte i morse... lite lätt puder på bilar och soptunnor och ett lätt lager på gräsmattan..

men JT var helt i extas över snön och hoppades på att få inställd skola idag pågrund av snöstorm.. lite mer snö får det allt falla för att det ska hända.. dock händer det i stort sett aldrig här så det har varit den stora nyheten idag =)

för övrigt så var jag duktig och körde löpträning på löpbana idag när Jordan hade träning.. Först 5x800 meter och sedan trappträning i 30 min.. vilken värdelös kondition man har.. glömde ju klocka annars hade det varit perfekt med 15-15 eller 70-20.. får nog bli en annan dag...

Och mamma, fick de andra två chokladkalendrarna idag!! Barnen blev överlyckliga och tackar så hemskt mycket! =) Puss på dig!


Klockan 8 på morgonen.. Lite tjockare lager snö fanns det ändå när jag vaknade vid 6.30... Men det försvann snabbt!


Snö i Kalifornien...??

Ja, det verkar så.. Enligt rapporter ska det snöa imorgon.. Barnen tror på snöstorm.. En annan tror nog mer på snöblandat regn som försvinner så fort det träffar marken... Inte trodde jag att jag skulle få se snö det här året, iaf inte i Kalifornien, men men..

I onsdags var jag på colleget och anmälde mig.. Måste nu registrera kurser men nästan alla kurser jag vill ta är fulla eller så finns det enbart på tider där jag jobbar.. Givetvis!! Grr.. Och dyrt är det för sjutton!!! 181 dollar per unit och jag ska läsa 6 st.. lyckligtvis ska Paul bidra 500 dollar men ändå... Förhoppningsvis kanske jag kan hitta nåt annat som kan räknas in ändå som inte är så dyrt.. får kika vidare på det tror jag... Sen drog jag och arc till Roseville mall och gick och kikade, åt lunch och hämtade sedan barnen från skolan..

Och Jordan hade fotbollsträning på kvällen och det började bli kallt.. Verkar som om det är öppet för allmänheten där så man kan springa på tracken där... Blir nog bra löpträning 2 dagar i veckan när hon har träning.. det gillar vi!!
När Paul kom drog jag ner till downtown Sacramento och mötte uppe Therese och Mirela för en middag på Hard Rock café.. Haha.. stackars servitör... Therese är bra på det där med att ställa många frågor om maten och lägga till och ta bort både det ena och andra.. Vi skrattade mest.. Lyckligtvis gjorde han det också. Hoppas jag!! Vi valde att flumma oss framför julgranen som stod utanför också.. Lyckad vardagskväll må jag säga...

Har nu också frågat Paul om sängen för helt ärligt så är den 90 sängen aningens för liten.. Seriöst. Jag har slått huvudet i räcket 3 grr och vara nära på att trilla ut 1 gång.. Det är ju komiskt men kanske mindre passande att sova i ett helt år.. Ska iaf få en större säng. Nu är nästa fråga bara; När?

Igår fick vi äntligen bokat vår Las Vegas weekend också!! I mars bär det till Sin City.. Ska bli skitkul!

Och sist men absolut bäst och störst; Mamma och Sara. Jajjemän, fick era paket igår (lördag).. Mamma hade skickat en chokladkalender som ju är tradition, vad hade jag gjort utan den?? =) Takc för det bästaste mamma!! Puss på dig!!
Och Sara, 2 påsar Djungelvrål, det kan ju inte bli bättre.. Skäms nästan att säga att jag har knappt en halv påse kvar!!! haha, mumma var det!! Tack för det vännen, du är bäst!


Chokladkalender och djungelvrål. Bra lördag helt enkelt!! =)


Julgranen vid Hard Rock café downtown Sacramento..


Mirela och Therese...


No comment


Roligt hade vi iaf...


Bad en snubbe (en man Therese..) ta kort.. Blev något suddig.. hmm..

uppdatering.. igen...

en vecka utan inlägg?? inte ok!! sorry!!

ok, thanksgiving förra veckan var jättemysig.. vi spenderade den bara med närmsta familjen vilket innebar jag, paul barnen och grandma... Åt turkey, stuffing, potismos och annat gott! Magen stod verkligen i åtta hörn när jag ätit klart! hehe... Gott var det iaf.. Och tro det eller ej, men jag gillar pumpapaj.. Normalt sett tycker jag inte om pajer, det är liksom inte min grej.. Men pumpapaj var helt ok.. Smakade pepparkaksdeg skulle jag vilja påstå.. Kanske nåt för dig syrran??

I fredags var det dessutom grandmas födelsedag så då bar det av till restaurangen the Elephant Bar och trots namnet var det en mycket trevlig restaurang med god mat. Och för första gången sen jag landade i detta landet fick jag ätit fisk.. Närmare besämt nån form av stekt/marinerad lax.. Täckt i sojasås (!?).. men gott var det!!

Annars har jag större delen av förra veckan och helgen legat krasslig... Ont i halsen, tung i huvudet, lite lätt feber och allmäntillståndet var inte på topp helt enkelt.. Bröt väl aldrg ut fullt, men bra mådde jag iaf inte...

I söndags var jag på mitt första au pair möte med min grupp.. Såg fram emot att träffa dessa människor faktiskt.. har ju träffat Marc, och pratat med en tjej från Polen men ingen annan.. Nu är vi inte så många i min grupp och just i söndags var vi bara 4 au pairer.. 2 mexikanska brudar, 1 från Peru och jag.. Trevliga tjejer, ska nog hitta på nåt med mexikanska tjejerna i veckan, de var skitsköna tjejer!! =)

Igår hade jag en sista middag här i USA (nä här i Kalifornien har jag bestämt) med Caroline som åker hem på fredag.. En av de första tjejerna jag träffade sen jag kom hit och henne kommer jag sakna!! Jisses, kändes konstigt att säga hejdå.. ojoj.. Sushimiddag blev det och vad det var mumisgt.. Kan förövrigt meddela att sushin här är godare än den svenska!! Och väljer man 8 biatr får man 16... Kanske enbart var på denna restaurangen men ändå.. Gott och mycket var det iaf!!
Så nu Caroline får du ta det lugnt på resan hem och sörj inte för mkt.. Jag räknar med att du är tillbaka på denna sidan Atlanten efter jul ;) hehe..

Idag ska jag iväg för att träffa Marc och skriva in mig på College för några kurser nästa termin.. Ska faktiskt bli riktigt kul! Sen blir det middag ikväll med Mirela och Theres för planering av Las Vegas resan...

Ja detta ser ut att bli en bra vecka.. Då var det bara kvar att man ska tillbaka till gymmet.. blev inte så mkt av det förra veckan och nu måste ju Thanksgiving kilona bort.. Och övriga kilon också för den delen för nu börjar det nog dyka upp kilon både här och där...


Turkey =)


Grandma skär upp kalkonen


Chokladkaka och pumpapaj


Vi lekte i parken en hel del förra veckan


En rätt cool bild vi fick till i parken.. hehe


Åbäket till dammsugare!!

RSS 2.0