Rubrik?

Basketmatchen i tisdags var kul.. Kings var inge bra dock och förlorade.. men svenske Jarebko fick ganska mkt speltid i Detroit.. Kände när jag satt och tittade på matchen att gud va kul att spela handboll igen... Blev riktigt sugen på att kliva ut på en handbollsplan och spela en tuff match och bara köra järnet.. Ojojoj vad jag längtade efter det!!

Veckan har rullat på.. Jordan har fått barn.. Eller, rättare sagt mjölpåsar.. Ett skolprojekt där dom får mjölpåsbebisar som dom ska ta hand om.. Jordan drog givetvis trillingar så går hon omkring med tre st.. Jag skrattar rätt gott åt henne faktiskt.. Hur kul som helst! Dock är hon trött på att släpa runt på dom överallt nu.. hehe.. Och en kompis till henne tappade en i backen i torsdags så nu går hon bara omrking med två.. Känns bra att det inte var riktiga bebisar om man säger så!

Anna (den förre au pairen) var här i torsdags och hälsade på efter barnens skola.. Det var riktigt uppskattat och skönt att få träffa henne ordentligt och prata lite.. Blev ju lite hastigt och konstigt sist.. Barnen var jätteglada också och bara det gör ju min dag =)

Har kollat på OS en del.. det jag har kunnat iaf och ibland går det ju bra och ibland inte.. Barnen förstår väl inte att man tittar på OS så mkt, men är man uppväxt med det så är man.. Även om sommar-os är roligare och vinter-os i mina ögon så kollar man ju ändå när Sverige är med.. Och jag trodde nog aldrig jag skulle säga dessa ord men curlingen var ju rolig att titta på, speciellt när det var så jämnt!

Idag bär det av till frisören.. Ska bli skönt att få ordning på hårsvallet.. Nu är det långt vill jag lova!! För långt! Sen ska jag, M och T till Roseville gallerian och göra lite Vegas shopping.. Något som är alldeles nödvändigt då jag inte direkt känner att jag har nåt att ha på mig när vi åker dit... Sen att jag inte gillar att shoppa får man liksom lägga på hyllan så länge...

Ha det så länge!

Long time no see

sen förra veckan så har det inte hänt så mycket.. Paul mår bra och det är ingen fara här hemma.. har jobbat på som vanligt och gått på mina kurser..

i fredags var Therese och Mirela här.. Vi gjorde tacos och spelade Wii.. Mycket lyckad kväll! Och ont i armarna fick jag efter Wii-boxningen..  I lördags skulle jag åkt med familjen och kollat på Jordans fotbollsmatcher men de behövde åka kl 6 på morgonen och inte komma hem förän runt 16-17 tiden och det kände jag väl inte riktigt för på min lediga dag.. Så jag tog det lugnt och njöt av att ha huset för mig själv.. I söndags hade vi au pair möte och vi skulle på hike vid några gruvor uppe i Grass Valley..

Om man får info att man ska gå på hike, ta på sig varma kläder och ta med sig mat till picknick, gör man inte det då? Jag var iaf den enda som var förberedd för eventuellt dåligt/kallt väder.. Övriga flickor kom i tajta jeans en tröja och en jacka.. Och det var inte speciellt varmt så givetvis blev det ingen hajk.. Vi gick däremot en rundvandring bland gruvorna.. Sen blev det kaffe inne i Grass Vallet där det var nån som ställde sig frågande till varför ingen beställde lunch.. Inte en tanke på att vi skulle haft med oss picknick mat.. Ibland undrar man om folk tänker överhuvudtaget..

Det tog iaf hela dagen innan jag var hemma igen och då bjöds det på grillade revben.. Det gillar vi! Fick äntligen pratat med finaste mormor igår på Skype. Min moster tog en dator med sig till henne så det var jättekul att se och prata med henne.. Var så otroligt längesen nu!!

Kom hem från tennisen för en stund sedan och har pratat med Therese.. Tennisen idag var mkt roligare än förra veckan.. Kan bero på att jag spelade mycket bättre och man börjar nu känna klassen lite mer också så man börjar prata med varandra på ett annat sätt..

Ikväll ska på basketmatch.. Jag, Theres, Mirela och Mirelas kompis som är på besök.. Paul har lcykats fixa väldigt bra biljetter genom jobbet och idag ska Kings möta Detroit, laget som svenske Jonas Jarebko spelar i.. Hoppas han får några minuter på planen så man får se honom in action.. Ska bli kul iaf.. Och Paul var så himla snäll och bjöd oss på dom biljetterna.. Som en tidig födelsedagspresent till mig sa han.. Underbar man! Jag hade ju annars vart nöjd med en blomma eller nåt liksom.. Nej nu ska jag hämta barnen, sen till deras counseling och sen släppa dom hos Paul på hans jobb.. Ja, mycket kort arbetsdag idag.. Jag gillart!


Min au pair grupp på besök i Grass Valley


Skrämmande morgon!

Vill börja med att tala om att allt nu är bra och alla mår bra...!

Vaknade imorse av att Jordan kom in i rummet med lite smått rädsla i ögonen och rösten..  "Jonna, pappa vaknar inte!! Pappa vaknar inte!!" Jag går upp och in i Pauls rum och försöker väcka honom, Jag hör honom snarka och andas så det lugnar mig ordentligt... Jag misstänker direkt att han har fått en insulin chock då han är diabetiker... Försöker väcka honom och det går inte.. Helt plötsligt slår han upp ögonen och gör jättekonstiga ljud och hela kroppen är stel som en pinne.. Barnen blir givetvis jätterädda och vi ringer 911.. Gör som dom säger på telefonen vilket egentligen var att hålla koll så att han andas tills ambulansen har kommit.. Mamman i grannhuset in också så jag är inte ensam med barnen och Paul vilket kändes skönt.. I detta läget fick jag ju fokusera på Paul och inte på barnen..

När ambulansen kommer kunde jag släppa den biten och gå och krama om barnen som var superrädda och grät floder!! De fick iaf väckt Paul och förklarar att hans blodsockernivå var så lågt att han inte fick tillräckligt med socker för att kunna vakna upp utan hjälp.. När han har vaknat till liv och vi har gjort två st jordnötssmörsmackor så åker ambulansen igen.. Paul valde att inte följa med och det är heller inte nödvändigt i detta fallet..

Skrämmande var det iaf men ja höll mig lugn igenom hela situationen och jag är något så otroligt tacksam över jag hade en klasskamrat på högstadiet som hade flera insulinchocker i skolan så det här var inte nåt helt främmande för mig.. Jag är inte tacksam över att hon hade det givetvis, utan att situationen inte var helt ny för min del! Men nu mår han bra igen. Han har ätit och är tillbaka till sitt gamla jag.. Barnen var skärrade men mår bra och är glada för att deras pappa mår bra igen.. Ojoj.. Grandma kom också hit en stund och ville kolla att allt var lugnt..

Och Paul var så tacksam och skämdes enormt... Försökte tala om för honom att det är lugnt och han inte behövde oroa sig för det. Sånt händer och det viktigaste är att alla mår bra igen vilket vi gör..

Jordan är nu iväg på bio och ser Valentines Day. Jag och JT ska gå och kolla på Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.. Ska nog bli en bra Alla hjärtans dag det här..

Världens sötaste systerdotter!!!

Veckan började bra med att gå till gymmet i måndags... fick även pratat med syrran på skype och fick äntligen se min lilla systerdotter som mest sov... SÅÅÅÅ söt och ja, moster Jonna började gråta.. Ville bara hem och vara där just då.. Känner av det lite fortfarande kan jag säga... Men jag är stolt över lilltösen och över min syster som klarade av den tuffa veckan!! Och är så glad och tacksam över att Anders var där och stöttade Helena! Oj vad jag saknar er!

Som sagt bra början på veckan.. Men tisdagen tog en drastisk vändning.. Åkte till tennisen men var rätt säker på att den skulle vara inställd då det regnade dagen innan och jajjemän.. Jag kom dit och banorna var genomblöta så ingen tennis.. När jag skulle köra hem började jag känna mig konstig i magen och lite lätt små yr till och från.. Var inget roligt att köra hem.. Tog det lugnt och drack vatten.. När jag kom hem trodde jag att det kunde bero på att jag behövde äta för ibland kan jag må på det sättet när jag är hungrig.. Det fanns smaskiga revben i kylen som jag värmde upp och åt... Fort och gott! Toppen! Trodde jag... En timma senare låg jag och kramade toaletten och spydde som en kalv (ursäkta språket).. Kände mig oerhört yr och nästan bakis! Eftersom barnen skulle ha sin counseling betydde det mycket bilkörning idag och jag insåg att det skulle jag inte fixa.. Var ju i detta läget inte heller helt säker på om det var revbenen eller magsjuka även om jag misstänkte det förstnämnda... Ringde Paul och han ringde Grandma som tog över barnpassningen och körningen och som även tog hand om mig.. Hon kom med grönt te och risgrynsgröt vilket var helt ok.. Fick ju ganska omgående ont i magen efter gröten och rummet började snurra igen.. som tur är har jag ett fönster precis vid sängen som gav frisk luft.. skönt!! Mådde bättre framåt eftermiddagen/kvällen och var i det läget rätt säker på att det var revbenen...

Resten av veckan har varit lugn i vanlig ordning... Jag skippade dansen och tennisen denna veckan efter mitt tisdagsäventyr och igår var det fotbollsträff med Jordans lag på John's Incredible Pizza.. Ett ställe med en enorm buffé och massa spel man kan spela.. Grymt stort och barnen älskar det!

Idag är barnen i San Francisco (nästan inf) och spelar fotbollsmatch... Jag hade först tänkt följa med, men det lockade inte jättemkt att gå upp kl 5.30 för att vi var tvungna att åka kl 6.00 på min lediga dag..
Ska jobba några timmar imorrn.. Paul ska iväg och spela golf.. Men det är lugnt! Är ledig på måndag oavsett.. Barnen är lediga och det är även Paul.. Varför har jag inte riktigt koll på.. Presidents day kanske..

För övrigt är jag inne i en period när jag känner mig lite trött på barnen.. Missförstå mig rätt! Jag älskar "mina" barn och skulle göra allt för dom men just nu är jag inte så glad på dom.. En missköter sig i skolan och kommer med en massa ursäkter och försöker inte ens göra rätt. Den andra brukar normalt sätt göra bra ifrån sig men kom hem med tre prov denne fått IG på sedan november. Varken jag eller Paul visste om detta.. Gissa om han blev arg?? Jag var själv arg, men mest besviken då vi släppt lite på kontrollen för att ge dom space för att få visa att de kan ta ansvar som dom tjatar om jämt.. Inte direkt nåt dom levde upp till! Visst är det MYCKET lättare att ha hand om äldre barn då de klarar sig själva på ett annat sätt och man behöver inte vara som en hök på dom.. Men du får också tonårsattityden och den egna viljan på ett helt annat sätt.. En diskussion jag hade med JT igår till exempel som inte lyssnar när någon säger nåt till honom, och det gäller ALLT!! Jag menar verkligen allt.. Han blir lite sur för han vet oftast inte när vi ska göra saker och vad vi ska göra.. Men man har berättat för honom, han har bara inte lyssnat.. detta händer x antal gånger per dagen.. Gårdagen gällde en grej som Paul sagt till honom att göra som jag inte visste om..

Jag: So what did your dad tell you to do?
JT: He said do... something..
Jag: JT, you need to pay attention when somebody talks to you and when your dad tells you to do something!
JT: I DID pay attention.
Jag: No you didn't, then you would know what your dad told you to do.
JT: But I did pay attention.
Jag: Then what did your dad tell you to do?
JT: I don't know!!


Denna typen av konversationer är väldigt vanliga.. Var lite smågulligt de första månaderna.. Nu börjar det mest bli frustrerande..

Jag är ikapp

Då var jag ikapp med bloggen igen.. Både med text och bilder...

Nedan har ni 4 st inlägg som sammanfattar den senaste tiden.. Hoppas ni är nöjda nu!

Nu ska jag duscha och sen är det Super Bowl dags! =)

Nästa vecka börjar min hälsovecka igen.. ska bli skänt att återgå normalt med mat och träning.. me like!

Los Angeles i bilder...


WB tornet


Lorelai Gimores hus


Central Perk från Vänner


Utanför Universal Studios


Utsikten från vårt hotellrum ut mot Hollywood Blvd


På Santa Monica Pier


Lifeguard tower


Underbart!!


Venice Beach/Santa Monica Beach


Hollywoodskylten långt där borta...


Vi stötte på lite folk på gatan...


Två av de norska tjejerna


De andra två norska tjejerna med Anna


Michael Jacksons stjärna på Walk of Fame..


Vi stötte på Jennifer Aniston.. i vaxformat!


Cameron Diaz


Tiger Woods


Ingrid Bergmans stjärna på Walk of Fame...


Beverly Hills

San Francisco i bilder


Lunch på ett diner precis jämte hostelet


Promenad på pirerna...


Branta gator..


Lombard street


Alcatraz


Chinatown


Vi åkte klassisk spårvagn..


Utsikt från Macy's över Union Square..

Veckan som gått...

Ja veckan har varit lite av en "rehabiliterings-vecka" efter San Francisco och Los Angeles.. Dålig sömn och dålig mat ger konsekvenser och jag mådde tyvärr inge vidare det sista.. Inte bra alls egentligen.. Det hela vände givetvis på måndag när jag fick pratat med min syster som ju då börjat få förverkar =) Glad som lärka blev man helt plötsligt och kände sig ganska pigg med en gång... Sen gick man runt och väntade och väntade och väntade hela veckan på nyheten... Jag gick på mina klasser som vanligt den här veckan och tennisen är riktigt kul måste jag säga.. SKönt att umgås med lite amerikanern i min ålder också..

Och i torsdags fick jag ju som sagt äntligen nyheten! Syrran är mamma, jag är moster till en liten tös.. Fick en bild på henne i fredags.. Hur söt som helst!! =) Skönt att få prata med syrran också och få höra det lilla knytet i bakgrunden på gagga-språk.. Grät floder när jag lagt på och vill verkligen bara hem i det läget.. Saknar min familj mer nånsin just nu..

Idag är det Super-Bowl här i USA och Paul gör revben och grejer.. Öl ligger i kylen och kl 15 blir det amerikansk fotboll för hela slanten.. Kul!!

Men nu är jag nog på banan igen när det gäller bloggningen iaf.. Ska bara ladda upp bilder också så är jag i fas igen!

Nästa milstolpe är ju Las Vegas om typ 5 veckor.. Dags att spara pengar igen.. Huja!

Los Angeles i korthet

Ok.. var ska jag börja.. Vi åkte till Los Angeles i fredags förra helgen.. Planet skulle gå 10.44 men var givetvis försenat ungefär en timma så det tog lite längre tid än planerat. När vi landade tog vi oss till shuttlen och vidare till hostelet.. När vi åkte in till LA så kändes det otroligt overkligt, även när vi såg Hollywood skylten.. Vi bodde på ett hostel mitt på Hollywood Blvd där alla stjärnor i gatan finns.. Vi checkade in snabbt, tog oss till McDonalds och sedan en taxi till Warner Brothers studion.. Sista turen skulle gå kl 16.00 och vi satt i taxin 15.20.. Som tur är kom vi fram i tid... Vi fick två platser på sista turen och det var grymt spännande.. Vi såg massa hus från olika tv serier och filmer.. Det som var roligast för min del var att se Central Perk från Vänner och att få en bild i Vänner-soffan.. Det är inte själva platsen där de spelade in Vänner men Central Perk byggdes upp i närheten för att visas för turister.. Kändes skumt att befinna sig i det kaféet som man sett på TV i 10 år.. Vi såg även delar av Gilmore Girls husen, bl a Lorelai's framsida.. Vi fick även se studion till 2 ½ män..

Det var ganska kallt på kvällen så det blev till att åka till hostelet och hämta en varm tröja och sen tog vi oss till Universal Studios och gick runt där en liten stund... Vi hittade en restaurang och åt god mat. Kikade i lite affärer och bara njöt av kvällen.. Väl tillbaka bestämde vi oss för att ta det lugnt och gå och lägga oss.. Skönt att få sova ordentligt..

Vaknade upp på lördag morgon och tog oss ut till Santa Monica Beach där vi planerade att äta frukost.. Och ni som känner mig vet att jag inte fungerar alls utan min frukost.. Vi gick iaf ut på Santa Monica Pier och åt på ett litet kafé där.. Bagels och kaffe, bra frukost! Vi satte oss sedan i Pariserhjulet och fick en fin utsikt över Santa Monica Beach.. Sedan blev det promenad utmed stranden som sedan blev till Venice Beach.. Det var så underbart att gå där i värmen i januari och bara njuta av utsikten, palmerna, värmen och det var så fantastiskt avkopplande.. Venice Beach var också helt otroligt .. Folk joggade, åkte rullskridskor, skateboard, cyklade m.m.. Vi hade lätt kunnat spendera hela dagen här men kände att vi behövde bege oss inåt stan igen.. Det blev en snabb lunch på Subway och sen begav vi oss på en Hollywood Tour med besök till Hollywood skylten, kändisars hus, Rodeo Drive, Mulholland Drive m.m... Det blev ganska kallt att sitta i en öppen buss och jag mådde inte helt bra i slutet på denna turen.. Vi tog oss tillbaka till hotellet för att vila lite innan vi tänkte gå ut och ta en öl någonstans.. Vi träffade 4 norska tjejer på hostelet som precis hade anlänt så vi hängde på dom.. I jakten på restaurang sprang vi även på tre danska killar och en norsk som jobbade i en butik som talade om vart vi skulle gå och äta.. Perfekt tänkte vi! Efter vi ätit på en trevlig restaurang gick vi till en bar och hade det roligt.. Det slutade i en riktigt kul utekväll och på en irländsk pub på Hollwyodd Blvd stötte vi på George Stults.. Han var med i Sjunde Himlen. Han var polisen som gifte sig med en av döttrarna.. Efter att ha pratat med honom en stund bar det vidare för efterfest och sedan tillbaka till hotellet vid halv 4 på morgonen.. Trött och sliten var jag nu mer än redo att sova!

På söndag morgon bestämde vi oss för att att hålla oss lokalt runt hotellet. Vår shuttle skulle komma kl 13.50. Vi gick runt och såg några stjärnor på gatan, bla Ingrid Bergman, Michael Jackson m.m.. Vi gick in på Madam Toussoud och såg vaxdockor av kändisar.. Det var sjukt vad lika de var!! Framförallt nutida dockorna som Jennifer Aniston, Julia Roberts, Justin Timberlake, Obama m.fl... Anna var lite skraj och ville inte gå nära dom! haha..

Vi gick sedan runt på Hollywood Blvd igen och kollade lite överallt innan vi kände att vi var trötta på att turista. Köpte med oss mat, gick till hostelet och väntade på shuttlen.. Hemresan gick bra.. När Anna lämnat så gick jag runt coh såg att de hade Svininfluensa vaccionation på plats så jag passade på. Så när man vaccinerad mot det också.. Toppen! =)

Det var helgen i Los Angeles i korthet.. Mycket givande och jag kommer definitivt åka tillbaka!

Jag har blivit moster!!!!!

Äntligen så hände.. Syrran födde en liten mörkhårig dotter för några timmar sedan.. SÅ liten var hon väl iofs inte med sina 51 cm och 4250g...

Moster Jonna är superstolt över hela familjen!! Älskar er över allt annat!!

Inget är som väntans tider...

Ja min syster har haft värkar i över 48 timmar nu och fortfarande har inget hört om nån bebis ännu..

Kan inte riktigt fokusera mina tankar till att skriva ett inlägg om Los Angeles helgen innan bebben är född känner jag.. Men det kommer i veckan tillsammans med bilder. Jag lovar!

Dessutom är jag fortfarande trött efter veckan och helgen så det blir väldigt lugnt den här veckan..

Nu ska jag återgå till att stirra på mina telefoner och heja på syrran från mitt håll..

Snart är jag moster :D


Min syster och jag på Kreta för några års sen

RSS 2.0