Sverigetrippen!

ok nu har det gått oförskämt länge igen.. en månad är ju inte alls okej!! det här med blogg är väl kanske inte min grej egentligen, men ska försöka sammanfatta vad som hänt sen sist...

börjar med sverigetrippen.. herregud vad det kändes konstigt att komma hem en vecka.. och alldeles för kort.. resan dit gick bra även om det var riktigt tajt med sista flyget mellan Bryssel och Göteborg... Det var ju två olika flygbolag så skulle få mitt boardingpass i gaten, men var ju tvungen att genomgå en säkerhetskontroll till.. Utan boardingpass blir det den långa kön, inte snabbkön... Som tur var kom det en vakt och släppte igenom mig och några andra till den snabba kön =) Schyst!! Mitt baggage kom dock inte med pga den tajta tiden men skulle komma senare på kvällen.. Sen när jag gick ut från baggae dropen och såg syrran med barnvagn släppte det! Japp, jag grina och syrran grina! Var så glad så det går inte förklara. Och lilla Alicia var så söt där hon sov i barnvagnen.. Sen bar det iväg hemåt och började givetvis ösregna.. Och då snackar vi ösregn! Välkommen till Sverige liksom! hehe.. Körde förbi mamma och kramade om henne.. Kändes overkligt!

Sen bar det av hem till syrran för lite lunch.. Det var gått med potatis och köttfärslimpa! Svensk husmanskost är man ju inte direkt bortskämd med längre..  Sen gick dagen ganska fort, vi umgicks och tog det lugnt hela dagen.. Mamma kom förbi efter jobbet så där satt vi och umgicks och det kändes både konstigt och som om man knappt varit borta! Tänk vad allt hemma är sig likt fast man varit borta i 8 månader. Och trots att syrran fått barn.. hehe.. La mig funt 9 tror jag och då hade jag varit uppe 33 timmar.. var rätt trött men sov väl inte sådär jättebra direkt! Sengick helgen ganska fort.. såg till att umgås med syrran och Alicia så mkt som möjligt.. Åkte till pappa på eftermiddagen/kvällen och grillade. Jättemysigt! Fick en massa kort från den enorma vintern som varit det här året.. Tänk att man missat en riktigt vinter för en gångs skull.. Sen var det föreberedelser för dopet på söndagen..

Vaknade på söndagen... Och hade väl inte sovit toppenbra då heller.. Anders och syrran kom in med Alicia när de väckte mig vid 9 snåret.. Så söt hon är!!! sen var det frukost, dusch och att klä sig som gällde.. Dopet gick jättebra. Lilltösen grät precis innan vi skulle gå in så syrran höll henne istället.. Vilket faktiskt kändes väldigt bra, hade själv vart mer nervös och tyckt det vart jobbigt om hon stårgrinat när jag höll henne så det gick bra! Sen var det mat och lite dop-fest hemma hos syrran efteråt som gick jättebra. Det var trevligt och lagom och fröken skötte sig ypperligt trots en massa folk! Och fina presenter fick hon också.. När alla hade åkte senare på kvällen släppte väl allt för oss alla tror jag.. Var rätt skönt att bara kunna slappa i soffan igen.. Hon Alicia var såå trött, lilla vännen!

Måndagen gick åt till att träffa vänner.. Försökte sova ut en del men sov som vanligt väldigt dåligt och gick upp runt 11 tror jag.. Skulle träffa Sara runt 12 från början men var så trött och ville inte stressa iväg så vi bokade om till 14.00 istället... Perfekt! Hon och hennes pojkvän var och kikade på en lgh i närheten av syrran så dom kom förbi efter det så gick vi tillsammans ner till stan.. Blev fika på Viskan  och sen en stund i solen på trapporna.. Hur skönt som helst och kändes verkligen jättekul att träffa henne.. Som jag saknat henne! Sen bar det av hemåt till syrran igen och slappa där en stund.. Där kände jag känslorna började ta över och insikten om att jag ska åka tillbaka till USA om 2 dagar igen blev lite för mkt.. Men trängde undan det och drog sedan iväg till Emma senare på kvällen.. Kunde inte riktigt hålla undan känslorna längre som bröt lite lätt ihop i bilen på vägen till Emma så kom in till henne gråtandes.. hehe.. Ja så kan det va ibland.. Men det kändes så skönt att än en gång sitta i hennes kök, dricka kaffe och prata om allt mellan himmel och jord! Klockan blev snabbt 21 så jag kändes nästan att jag sprang därifrån utan att hinna med något.. Sen blev det myskväll hemma hos syrran och slappade.. Grät en skvätt när jag lade mig igen.. Tiden hade liksom bara försvunnit!!
Tårarna börjar rinna lite nu när jag tänker på.. Fyfan va jobbigt det var.. Och jag kunde bara inte sluta gråta.. Alicia var så rolig dock när jag grät.. Hon skrattade och gjorde ledsna miner om vartannat.. Hon tyckte väl jag såg konstig ut när jag storgrät!! Sov hos mamma sista natten vilket kändes bra.. Hade nog aldrig kunnat gå från flygplatsen om syrran skjutsat mig.. Grät större delen av kvällen.. Malin kom förbi också en snabb sväng vilket var mycket trevligt. Fick två böcker och ett jättefint kort av henne.. Har insett hur bra mina vänner är.. Visste väl det innan , men när man är borta såhär så blir det så tydligt! =) Älskar er alla..

När jag sen skulle säga hejdå till mamma på flygplatsen kunde jag inte ens få ur orden hejdå. Hade jag öppnat munnen skulle jag börja storlipa igen och det kände jag inte för när jag skulle sätta mig på flyget. Så svalde gråten, gav henne en rejäl kram och begav mig till säkerhetskontrollen och flyget.. Nu mina vänner, har jag en spännande historia att berätta för er:

När jag satte mig på flyget.. I mitten av planet, kände jag hur jag blev yr och började må illa. Kände att jag kunde svimma när som helst så jag tog mig fram till flyvärdinnorna och talade om att jag inte mådde bra.. Fick vatten och cola och de väntade 10-15 min innan jag mådde bra igen.. Så vårt flyg förlorade sin slotplats ochj blev totalt 40 min sena.. Ooops.. Mitt fel alltihop! Skulle tro att jag var så trött efter dålig sömn, såå mycket spänningar inför att åka hem, sen inför dopet och sen alla känslor och nästan ångest inför att åka tillbaka til USA. Allt liksom bara släppte så kroppen sa väl ifrån..

Vi landade iaf till slut i Frankfurt och frågade mig vidare då jag skulle få mina nya boardingpass. Tror ni att jag fick dom enkelt? Hittade ingen Transferdisk som de sa till mig att skulle ta mig till och nån vakt skickade mig till flygbolagets incheckningsdisk.. Men jag hade ju missat deras incheckning så jag skulle minsann få boka om.. Tror ni jag orkade med nåt sånt här? Nä, så jag böla igen.. Har nog gråtit för ett helt år nu.. Suck! Hon bokade om min biljett så jag skulle fortfarande hinna med mitt byte av flyg i Philadelphia. Dessutom var hon supertyken när jag talade om hur jag mått på planet innan (flygvärdinnorna ville jag skulle tala om detta).. Iaf, tog mig vidare igenom två ytterligare säkerhetskontroller och där fanns det minsann ingenting att köpa att äta eller dricka.. Vara några maskiner som tar euro.. Det hade ju inte jag på mig och jag var såååå törstig och kände mig fortfarande yr.. Ringde mamma och pratade med henne en stund.. Fick dricka vatten på toa.. Sen när vi boardat så fick jag pratat med flygvärdinnorna på det planet och förklarade vad som hänt på förra planet.. Att det gått bra och flyga men att jag inte ätit sen frukost pga av det och att jag fortfarande mådde lätt illa.. De gav mig typ 10 påsar pretzels och 2 drickor... Sen hade de bra koll på mig resten av vägen och jag mådde mycket bättre så fort jag fått i mig 4 av dom påsarna.. Sen var givetvis min tv i min sits trasig och seg så den gick knappt att använda.. Satt jämte en jättetrevlig tysk kvinna som också reste ensam så resan gick ändå ganska fort.. När vi landat i Philadelphia umgicks vi tills våra plan skulle vidare.. Immigrationen tog väl 1 timma och sen genom tullen gick fort.. Var inte alls nervös den här gången så det kändes skönt.. Var väl för utmattad också kanske! haha.... Syrran ringde när jag stod i första säkerhetskontrollen och undrade om jag mådde bra.. Och det gjorde jag ju så det kändes skönt att de fick reda på det..

Nu var det bara sista flyget kvar.. Skönt! "4 minuter till boarding" hörde jag ur högtalarna vi min gate (där det för övrigt var extremt varmt då AC:n var trasig just där).. Sms:ade Paul och sa att jag var på väg.. Nästa minut säger de att det är nåt fel på planet och de ska försöka reparera det.. Ska ta ungefär 45 min.. Great! Not! En halvtimma senare får vi reda på att det går inte reparera planet här och nu så de letar efter ett annat plan som ska ta oss till Sacramento. Underbart tänker jag.. Nu blir vi flera timmar sena.. Vilken underskattning.. Efter nån timma när de letat annat plan meddear dom att de inte hittar ett så vi får alla boka om och kommer inte komma till Sacramento förän dagen efter.. Så vi rusar allihopa till Kundservice.. Var inte direkt först så står i kö typ 1½ timma och får bokat en biljett dagen efter så landar i Sacramento kl 19.00 på torsdagen istället för kl 21.00 på onsdagen.. De bokade in mig på ett hotell i närheten av flygplatsen och fick några mealvouchers.. På ett sätt kändes det rätt skönt för då kunde jag få sova ut ordentligt utan att behöva jobba samma dag.. Och jag behövde ju sömn.. När jag kom till hotellet skickade jag mail till syrran och mamma och förklarade snabbt vad som hänt så att de inte behövde oroa sig mer.. Sen gick jag och lade mig.. Gick upp vid 11 dagen efter och sen bar det va till flygplatsen.. Eftersom jag redan hade mina boardingpass behövde jag inte checka in igen utan gick direkt till säkerhetskontrollen.. Den flygresan gick felfritt och landade i Sacramento 22 timmar senare än först planerat..

Var så trött så jag gjorde ingenting på hela helgen.. Grymt skönt!! =)

Fortsätter senare med vad som hänt sedan dess..

Tillbaka i Sacramento

Efter att ha spenderat en vecka hemma i Sverige är jag numera tillbaka i Kalifornien igen.. Resan hem till Sverige gick bra, resan tillbaka till Sacramento gick allt annat än smärtfritt.. Men den historien spar jag till jag nästa gång.. Vill mest bara tala om att jag lever och är tillbaka..

Blev givetvis sjuk när jag kom tillbaka. Halsont utan desslike och knappt någon röst. Tjock i huvudet och värk i kroppen.. Ja, uppdatering här får vänta, nu ska jag dricka grönt te och äta nybakta kakor..

Men jag bjuder på en bild från Sverigetrippen, min syster, jag och min underbara systerdotter Alicia! Älskar er och saknar er!




RSS 2.0